SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Laboratorul suspendat » Agenţia Mondială Antidoping a decis să retragă acreditarea laboratorului de la Moscova

Sebastian Coe, președinte IAAF
Sebastian Coe, președinte IAAF

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2015 00:00

În urma acuzaţiilor de dopaj organizat îndreptate împotriva Rusiei, Agenţia Mondială Antidoping a decis să retragă acreditarea laboratorului de la Moscova.

Un raport făcut public luni de o comisie independentă a Agenţiei Mondiale Antidoping revelează faptul că în atletismul din Rusia există, de mai mulţi ani, dopaj sistematic, susţinut cu consimţămîntul guvernului de la Moscova.

Testele făcute la laboratorul din capitala Rusiei sînt, din acest motiv, total lipsite de credibilitate. Ieri, WADA a decis să suspende acreditarea laboratorului, cu efect imediat.

Nici un fel de probă, fie ea de urină sau sînge, nu va mai fi analizată acolo, ci acestea vor fi transportate "sigur, prompt şi pe un traseu recunoscut şi verificabil" la un alt institut similar, acreditat de WADA. Cei de la Moscova au dreptul la apel la Curtea de Abitraj Sportiv în termen de 21 de zile.

Preşedintele IAAF, Sebastian Coe, a anunţat că aşteaptă un răspuns pînă vineri din partea oficialilor ruşi. "Vreau o explicaţie. Sînt complet şocat de aceste acuzaţii", a spus britanicul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează