SPORTURI  »  ATLETISM  »  DEZVĂLUIRE

FOTO + VIDEO Mari Fica a povestit experiența de la Survivor: „Venind din sportul de performanță știam să fiu fair-play, dar acolo nu era deloc așa” + „După Survivor m-am simțit foarte agasată”

Mari Fica / Sursă foto Instagram @ficamari +28   FOTO
Mari Fica / Sursă foto Instagram @ficamari

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 15:05 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 16:52

Mari Fica, atletă premiată cu 120 de medalii, kinetoterapeut și fostă concurentă la Survivor România, a fost invitata lui Costin Ștucan la ediția GSP Live din 27 noiembrie. Proba predilectă a acesteia este de 400 m garduri.

Mari Fica a vorbit despre experiența de la Survivor și despre cum e viața de atlet în România.

Gigi Becali a implementat „stilul Dan Petrescu”
FCSB
Gigi Becali a implementat „stilul Dan Petrescu”

Mari Fica: „Uitasem că m-am înscris, la 11 noaptea eram pe podium și la 5 dimineața aveam zbor”

„Am zis să mă înscriu și eu la Survivor, nu știam prea multe, se uitau părinții mei și îmi mai povesteau. Am omis asta la un moment dat, uitasem că m-am înscris. Începusem competițiile, aveam momente de suprasolicitare, munceam foarte mult, chiar și 12 ore pe zi. Mă duceam la antrenamente, făceam cursuri în fiecare weekend, studiam. Mă simțeam epuizată, îmi suna telefonul în continuu, simțeam nevoia să plec undeva.

Sursă foto: Instagram @fica.mari
Sursă foto: Instagram @fica.mari
Sursă foto: Instagram @fica.mari
Sursă foto: Instagram @fica.mari
Sursă foto: Instagram @fica.mari
+24 FOTO

M-a întrebat un pacient fix în ziua respectivă «Ce faci, nu te mai duci la Survivor?» și chiar când eram în drum spre clinică am fost sunată și am zis «Da!», n-am stat prea mult pe gânduri. Eu am ajuns pe parcursul concursului și de abia acolo conștientizam ce presupune cu adevărat. 

Voiam foarte mult să văd dacă așa sunt eu construită, în sensul că am făcut sport fără să mănânc, am făcut sport în toate condițiile, voiam să văd dacă așa sunt eu construită sau dacă am fost doar în conjucturile de acasă.

Am ajuns acolo dintr-o întâmplare, cu o seară înainte am avut Campionat Național, unde am luat medalia de bronz. La 11 noaptea eram pe podium și la 5 dimineața aveam zbor. A fost o experiență grea, dar foarte utilă pentru mine. Eu cu foamea m-am obișnuit acolo, chiar și cu somnul. Cu ploaia a fost mai nasol, începeau torențiale dintr-odată. Era foarte greu să dormi 2-3 ore pe noapte, să te pui într-o baltă și să te acoperi cu hainele ude și a doua zi să te duci la joc”.

VIDEO: Mari Fica povestește aventura de la Survivor

Mari Fica: „Este foarte greu dorul de casă, timpul se dilată”

„Este foarte greu dorul de casă, timpul se dilată, simți că ai stat o veșnicie și că nu știi nimic din ce se întâmplă. Oamenii de acolo aveau diferite strategii, în timp ce eu n-aveam niciuna, îmi propuneam doar să câștig fiecare traseu, dar de fapt nu era doar despre asta. Trebuia să te gândești că trebuie să votezi pe cineva anume. Eu venind din sportul de performanță știam să fiu tot timpul fair-play, acolo nu era așa, trebuia să fii rău până la capăt. 

Noi în sport avem un respect pentru ceilalți, a fost greu că nu știam să fiu dură, vicleană. Am ieșit din competiție la fel de pură și de nevinovată, am știut să fiu mai fermă cu ceea ce-mi doresc. Dacă aveam două boabe de orez, le împărțeam și pe alea”.

Mari Fica: „Nu prea voiam să stau cu nimeni, nu voiam să-mi aleg nicio tabără”

„Nu prea voiam să stau cu nimeni, dacă mă duceam într-o parte unii îi bârfeau pe alții, în cealaltă parte se întâmpla la fel. Elena m-a acuzat de lipsă de personalitate că nu voiam să-mi aleg nicio tabără, dar mie mi se părea că tocmai asta denotă personalitate din partea mea în acest context, pentru că nu vreau să fiu ghidată de cineva, voiam să am drumul meu. 

Elena îl jignea mereu și pe Marian Drăgulescu, el era foarte umil și îi vorbea de fiecare dată frumos, iar ea îl jignea în continuare fără să se oprească. Venind din sportul de performanță, eu știu ce înseamnă sacrificiile. Nu ești vocal, ai un autocontrol foarte bun, noi nu făceam circ când pierdeam tocmai că eram puternici mental și stăteam în control, nu ne lamentam, nu ne plângeam, nu ne victimizam”.

Mari Fica: „După Survivor m-am simțit foarte agasată”

„După Survivor, în primele săptămâni, nu prea am înțeles ce se întâmplă cu mine, mi s-a părut greu. Foarte multă agitație, foarte mulți oameni, mă simțeam agasată, iar eu aveam nevoie să mă refac fizic, să-mi revin cu sănătatea. Toată lumea mă întreba cum e să fiu vedetă, câți bani am câștigat, dar nimeni dacă sunt sănătoasă, cum mă simt sau cât de greu a fost.

N-am vrut să mă mai antrenez în stadion o perioadă și mă duceam în parc, făceam alergări separat, în jur de o lună. Unii oameni sunt competitivi și la antrenament și credeau că le iei locul, cumva credeau «vai uite ea a reușit și a câștigat bine și ce-i mai trebuie sport»”.

Mari Fica: „În prima săptămână de mâncat sănătos am luat 14 kilograme”

„Am făcut alergări în fiecare dimineață ca să-mi revin, pentru că mă îngrășam în continuu, mâncând sănătos. Corpul meu era foarte dereglat, multe dereglări fizice, hormonale, tendoanele afectate. Am luat în prima săptămână mâncând sănătos 14 kilograme, de la 50 la 64. Cumva orice mâncam asimilam, chiar și apa, mă umflam ca un balon, era șocant. Evitam oglinda prin casă, simțeam că nu o să-mi revin niciodată. Vreme de 5 luni am ținut toate regimurile posibile și nu se întâmpla absolut nimic cu corpul meu. 

Eram ultima la antrenament, mă întrecea toată lumea și aveam senzația că n-o să-mi revin niciodată. Asta nu te întreabă nimeni, toată lumea întreabă «Cum e să fii vedetă?». Nu mai suportam să fiu ultima la fiecare antrenament și în capul meu era doar «De ce mai fac asta?». Am zis că dacă vreau să revin trebuie neapărat să merg la stadion să mă antrenez, mă aștepta un antrenor, cream o rutină, ca să-mi revin în primul rând fizic. A fost greu, a durat aproape un an, de abia după jumătate de an am început să alerg aproape la fel”.

VIDEO: Efectele negative trăite de Mari Fica după Survivor

Vezi și alte știri: 

„Ce pretenții să ai?” » Nu-l iartă pe Charalambous pentru gestul obscen: „E paracliser la strana fotbalistică a lui Becali”
DINAMO - FCSB 0-1
„Ce pretenții să ai?” » Nu-l iartă pe Charalambous pentru gestul obscen: „E paracliser la strana fotbalistică a lui Becali”
Clotilde Armand a trimis buldozerul la hotelul lui Dumitru Dragomir: „E o flagrantă încălcare a legii”
PRIMĂRIA SECTORULUI 1
Clotilde Armand a trimis buldozerul la hotelul lui Dumitru Dragomir: „E o flagrantă încălcare a legii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează