SPORTURI  »  ATLETISM  »  REACȚIE

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, după aurul european cucerit de Bianca Ghelber: „România a strălucit la Munchen!”

Bianca Ghelber/ foto Facebook @COSR
Bianca Ghelber/ foto Facebook @COSR

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2022 12:44 / Actualizat joi, 18 august 2022 13:08

Nicolae Ciucă, premierul României, i-a transmis un mesaj de felicitare Biancăi Ghelber (32 de ani), pentru aurul european cucerit la Munchen, la proba de aruncare a ciocanului.

Sportiva din România s-a impus miercuri în finala cu o aruncare de 72,72 metri, cu 60 de centimetri peste ocupanta locului 2, Ewa Rozanska (Polonia). A fost cel mai bun rezultat al Biancăi în carieră.

România, medalie de aur la Munchen! Bianca Ghelber e campioană europeană la aruncarea ciocanului!
CAMPIONATE EUROPENE
România, medalie de aur la Munchen! Bianca Ghelber e campioană europeană la aruncarea ciocanului!

Nicolae Ciucă mesaj pentru Bianca Ghelber

„România a strălucit la Campionatul European de Atletism de la München, grație aurului cucerit de Bianca Ghelber. Noua campioană europeană la aruncarea ciocanului și echipa sa merită admirația și felicitările noastre, pentru bucuria acestui splendid rezultat, obținut cu efort, perseverență și talent! 

Prin exemplul său și al tuturor performerilor actuali, precum și al celor care se construiesc ca viitori campioni, avem privilegiul și datoria să susținem acest viitor promițător al României în sport. O victorie extraordinară, Bianca! Mulțumim!”, a transmis Nicolae Ciucă, citat de pagina de Facebook a Guvernului României.

Bianca Ghelber, aur la aruncarea ciocanului

Cea mai bună aruncarea a venit chiar la ultima încercare a Biancăi, 72,72m. Ar fi obținut oricum medalia de aur cu rezultatul de la prima încercare, 72,22m.

  • 72,22m
  • 72,06m
  • 71,22m
  • 71,36m
  • 71,75m
  • 72,72m

Acest aur vine ca urmare a rezultatelor bune obținute la ultimele competiții. Ghelber a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial din SUA (2022) și Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021).

Citește și alte știri din sporturi:

Câți bani a primit David Popovici pentru doborârea recordului mondial, la Campionatul European

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  18 August 2022, 17:19

Bravo, Bianca!

naxxar
naxxar  •  18 August 2022, 13:41

Extraordinar rezultat! Bravo, Bianca!

cdba3133
cdba3133  •  18 August 2022, 13:17

Din cate se vede Romanii sau pus pe castigat medalii de aur. Am luat in ulimile zile mai multe decat luam de obicdei intr-un an. Sincere felicitari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează