SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Președintele ANAD s-a arătat surprins de cazul de dopaj al atletei din România: "Pentru noi a fost un șoc"

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2016 10:41

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Graziela Vâjâială, a vorbit despre cazul de dopaj cu meldonium al atletei Mirela Lavric, și spune că vestea a fost un şoc, fiind primită la ANAD în aceeaşi zi în care a fost informată sportiva şi forul naţional de profil (FRA).

"Pentru noi a fost un şoc, am aflat luni spre seară, când am primit informarea oficială de la Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Nu am primit nimic înaintea sportivei sau a federaţiei, suntem aici, cu asta ne ocupăm, dar ei (IAAF – n.r.) fac tot cum ştiu.

Procedura prevede ca sportivul în cauză să fie anunţat primul, apoi federaţia naţională, apoi noi. IAAF ne-a informat că va trimite buletinul de analize al testelor luate de la atletă şi că ei se vor ocupa de acest caz", a spus Graziela Vâjâială pentru News.ro.

”Sportiva trebuie să completeze imediat o notificare către IAAF, este standard, în care să îşi recunoască vinovăţia şi să declare dacă acceptă suspendarea temporară din activitatea sportivă. Noi, ANAD, cu altceva nu suntem implicaţi, putem doar să o ajutăm cu completarea acestei notificări. Este primul caz de dopaj cu meldonium în sportul românesc" Graziela Vâjâială

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează