ATLETISM    •   ARUNCAREA CIOCANULUI

Revanșa de la Londra Polonezul Pawel Fajdek a câștigat pentru a treia oară la rând titlul la aruncarea ciocanului, record absolut

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Articol de — Luminiţa Paul Sambata, 12 August 2017

Polonezul Pawel Fajdek a câștigat pentru a treia oară la rând titlul la aruncarea ciocanului, record absolut.Pe cât de dezastruos evolează la Jocurile Olimpice, pe atât de mult succes are la Campionatele Mondiale. În 2012, la ediția de la Londra a JO, uriașul de 120 de kilograme nu a prins finala și la fel a pățit anul trecut, la Rio de Janeiro, deși era marele favorit la aur. Revenit în capitala Marii Britanii, a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului mondial, după 2013 și 2015.

"Am așteptat această competiție timp de cinci ani. Era foarte important pentru mine să-mi iau revanșa. De trei ori campion mondial... am făcut istorie! Ce aș mai putea aștepta?", a declarat sportivul în vârstă de 28 de ani, ușor de recunoscut după ochelarii cu rame negre și tatuajele imense de pe brațe. Fajdek are o antrenoare, Jolanta Kumor, dar în trecut a căpătat o notorietate efemeră pentru că la un antrenament a trimis o aruncare greșită, care a ajuns la fostul său antrenor, Czeslaw Cybulski (80 de ani), rupându-i piciorul!

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase