SPORTURI  »  ATLETISM  »  SCANDAL

VIDEO Momente BIZARE la semimaraton! Cei 3 africani din frunte se dau la o parte pentru un chinez: „Nu eram acolo să concurez”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 15:39 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 18:45

Semimaratonul de la Beijing, desfășurat duminica trecută, a oferit un moment controversat: sportivul chinez He Jie a alergat în spatele plutonului până când cei trei atleți din fața lui l-au lăsat să-i depășească, pe finalul cursei. Organizatorii au deschis o investigație, notează Der Spiegel.

Un grup de 3 alergători a fost urmărit mult timp de He Jie, un sportiv chinez. Kenyanul Willy Mnangat i-a făcut semn alergătorului chinez să depășească grupul format din el însuși, Robert Keter și etiopianul Dejene Hailu.

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”

Cum motivează unul dintre kenyieni: „Noi doar voiam să îl ajutăm la record”

He a obținut un timp de 1:03:44, cu o secundă mai rapid față de cei trei sportivi care i-au cedat primul loc, dar cu 1 minut și 11 secunde mai lent decât obiectivul său: recordul competiției.

Imediat după competiție, Mnangat a declarat că cei trei erau acolo pentru a-l ajuta pe He să bată recordul național: „Treaba mea era să setez ritmul și să îl ajut să câștige, dar, din păcate, nu și-a atins obiectivul”.

Autoritățile sportive locale investighează incidentul, care nu a trecut neobservat. Organizatorii au anunțat faptul că „toate circumstanțele sunt acum anchetate și examinate”. Nici World Athletics (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism) nu a rămas fără reacție în fața acestui eveniment:

„Știm de filmarea de la semimaratonul din Beijing care circulă online și știm că autoritățile locale au deschis o anchetă. Integritatea sportului nostru este prioritatea World Athletics”, a afirmat organismul internațional, într-un comunicat.

Nu este prima tentativă de fraudă la o competiție de alergare din China

La maratonul din Xiamen, 30 de atleți au fost descalificați pentru că au angajat alergători mai rapizi care să concureze în locul lor sau au folosit transportul în comun pentru a ajunge mai repede la finișul cursei.

La semimaratonul de la Shandong, câștigătoarea a fost descalificată după ce s-a demonstrat că altcineva a alergat în locul ei. La semimaratonul de la Shenzen din 2018, 258 de participanți au fost prinși că trișau.

  • articol scris de Tudor Belivaca

Furie în Franța! Sportivele musulmane din Hexagon nu au voie să poarte hijab la JO, spre deosebire de cele care reprezintă alte țări: „E islamofobie și discriminare sexuală”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  17 Aprilie 2024, 16:07

Dar despre Alex Corneschi, care a terminat, luni, pe locul 20 prestigiosul maraton decla Boston, cu un timp excelent, ai auzit, gesepe?!?!

tororosso
tororosso  •  17 Aprilie 2024, 15:54

Descalificați toți patru iar al 5 -lea va fi învingător . Nu se spune și câți bani au primit de la chinezi cei 3 din frunte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează