SPORTURI  »  ATLETISM  »  INTERVIU

VIDEO Usain Bolt face o predicție istorică: „Acel record va fi mai greu de bătut, fiindcă a fost cursa perfectă”

Usain Bolt în 2023 pozând cum o făcea pe vremuri FOTO Imago Images
Usain Bolt în 2023 pozând cum o făcea pe vremuri FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 12:57 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 13:50

Usain Bolt (37 de ani) a acordat un interviu pentru World Athletics în care a vorbit despre viața sa de acum, dar și despre cele două recorduri mondiale pe care încă le deține la 100 și 200 m. 

Usain Bolt a dominat cursele de sprint, el reușind să câștige probele de 100 și 200 m la trei ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice 2008, 2012 și 2016. 

S-a retras în 2017, dar rămâne în continuare cel mai rapid om al planetei pentru că încă este cel care are recordul mondial în proba de 100 m, 9,58 secunde, stabilit în 2009 la Campionatele Mondiale de la Berlin. El îl deține și pe cel de la 200 m, 19,19 s, înregistrat tot în cadrul competiției din capitala Germaniei.

Usain Bolt face o predicție istorică: „Acel record va fi mai greu de bătut, fiindcă a fost cursa perfectă”

Atletul din Jamaica a vorbit despre cariera sa, despre recorduri și despre viitor într-un interviu pentru „Inside the track”, platforma video a federației internaționale de atletism.

Întrebat despre recordurile sale, Usain Bolt a spus că nu e foarte îngrijorat că vor fi doborâte. 

Realmente nu știu care va fi primul care va cădea, dar cred că acela de la 100 m va fi mai greu de bătut pentru că este o probă mai scurtă și dacă faci o singură greșeală, aceasta te va costa. Este o probă mai tehnică şi, deci, cred că acel record va dura mai mult", a spus jamaicanul.

Usain Bolt și dezacordul privind cursa perfectă

El a vorbit mai mult despre cursa de 100 metri de la Berlin. A fost cursa perfectă?

 „Eu spun asta, dar antrenorul meu nu e de acord. Am stat și am analizat-o și unul dintre lucrurile pe care mi le-a reproșat a fost că priveam mereu în jur în timpul cursei și nu a fost bine, trebuia să fiu mai concentrat”, a explicat Bolt.

Usain Bolt face o predicție istorică: „Acel record va fi mai greu de bătut, fiindcă a fost cursa perfectă”
Usain Bolt în cursa de 100 m de la Berlin FOTO Imago Images

El a mai dezvăluit și că înainte de finală a pus un pariu cu antrenorul și maseurul. 

„Știam că voi stabili un nou record mondial pentru că eram într-o formă extraordinară. Eu am zis că va fi 9,54 secunde, antrenorul meu 9,52, iar maseurul 9,56, cine a fost cel mai aproape și a luat banii”, a dezvăluit Usain.

Usain Bolt despre importanța fanilor

„Îmi place că sunt cel mai rapid om al planetei, deși și medaliile de aur sunt importante. Scopul meu a fost să domin acest sport în fiecare an, în fiecare sezon pentru asta am muncit”, a completat octuplul campion olimpic.

El a vorbit și despre și ce au însemnat fanii în cariera sa. „De la ei îmi luam energia necesară. Când intram pe stadion și auzeam acel vuiet eram gata de lucruri mari”, a subliniat el.

Se gândește la antrenorat

Cât despre viitor, Bolt și-a schimbat un pic perspectiva: „Mereu am fost întrebat dacă o să antrenez și răspundeam că nu am răbdarea necesară, dar acum de când sunt tată trebuie să am mai multă răbdare și poate într-o zi o să antrenez pe cineva. Mereu am încercat să-mi dau seama ce este în mintea antrenorului meu și vreau să fiu ca el sau poate chiar mai bun”, a explicat el.

14 medalii mondiale a cucerit Usain Bolt în carieră, unsprezece fiind de aur, trei de argint și una de bronz, acestea fiind cucerite în perioada 2007-2017

Citește și: 

Situație atipică: Max Verstappen, campionul din Formula 1, nu a putut închiria un bolid Mercedes în vacanță
ÎNTÂMPLARE
Situație atipică: Max Verstappen, campionul din Formula 1, nu a putut închiria un bolid Mercedes în vacanță
Iga Swiatek într-o ipostază inedită în Australia » A luat lecții de surf înainte de startul primei competiții a sezonului
UNITED CUP
Iga Swiatek într-o ipostază inedită în Australia » A luat lecții de surf înainte de startul primei competiții a sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează