SPORTURI  »  ATLETISM  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO După ani de tăcere, Violeta Beclea vorbește despre conflictul cu Gabi Szabo: „Nu cred că două persoane se pot dușmăni pe viață” + povestea argintului de la Sydney

Violeta Beclea, în prim plan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Violeta Beclea, în prim plan / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 13:26 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 16:02

Violeta Beclea-Szekely (56 de ani), atleta română medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, a fost invitată astăzi la GSP Live. Printre altele, acesta a vorbit despre conflictul cu Gabi Szabo, dar și despre cursa care i-a adus cea mai importantă medalie a carierei.

Conflictul dintre Violeta Beclea și Gabi Szabo (45 de ani) își are rădăcinile în urmă mai bine de 20 de ani, în momentul în care Szabo a început să amenințe dominația Violetei Beclea. Ruptura a devenit iremediabilă în momentul în care Violeta Beclea a fost suspendată pentru dopaj, iar Gabriela Szabo a folosit unele comentarii tendențioase. Cele două s-au judecat inclusiv în instanță.

Violeta Beclea: „Nu cred că două persoane pot rămâne dușmani pe viață”

„Am vorbit destul de mult pe acest subiect și aș prefera să nu vorbesc deloc. Sunt împăcată, am înțeles tot ceea ce trebuia să înțeleg. Nu-mi face niciun soi de plăcere să redeschid un subiect închis. Eu cred că sufletul meu e mai important decât orice. 

Eu nu cred că două persoane pot rămâne dușmăni pe viață. Sunt convinsă că doi oameni nu pot rămâne rivali, decât în contextul în care nu-și găsesc momentul și timpul să lămurească niște lucruri. Cred că am spus destul”, a declarat Violeta Beclea, în cadrul emisiunii GSP Live. 

După ani de tăcere, Violeta Beclea vorbește despre conflictul cu Gabi Szabo: „Nu cred că două persoane se pot dușmăni pe viață” + povestea argintului de la Sydney
Violeta Beclea și Gabi Szazbo

Violeta Beclea și poveste argintului de la Sydney: „Am revăzut cursa abia anul trecut”

„Anul 2000 a fost un an impecabil, până la Jocurile Olimpice. Am câștigat toate cursele de la 1.500 m. N-am fost învinsă de nimeni. Acolo, n-a fost o cursă foarte întinsă, doar finalul a fost puternic. La astfel de curse, orice adversară e periculoasă. E un timp accesibil tuturor. Eu m-am oprit, le-am ocolit și am pornit din nou. E greu să pleci pe ultima sută de metri. Când vii din spate, altfel vii. Dar când te oprești și pleci, e ca și cum ai pleca de pe loc.

Eu m-am împăcat cu destinul. Mulți ani, am refuzat să mă uit la cursă. N-o să vă vină să credeți, dar cred că am văzut această cursă pentru prima oară anul trecut, după 20 de ani. Am refuzat să mă uit la ea. Am pierdut în fața unei atlete care n-a spus nimic la momentul respectiv și n-a spus nimic nici după Sydney. La o săptămână după finală, am învins-o la Doha. Ce aș schimba? Ultimii 400 de metri, aș fi preluat conducerea și n-aș fi stat să ies în ultimii 200 de metri”.

Fiecare dintre noi avem un destin. Dumnezeu ne dă în așa fel încât să avem un echilibru. Am primit tot ceea ce puteam să primesc de la viață. Nu poți să le ai pe toate.

- Violeta Beclea

Vezi și alte știri din atletism:

EXCLUSIV Gabi Szabo, moment de sinceritate după două decenii: „N-am știut să mă bucur de rezultatele imense pe care le-am realizat!”

EXCLUSIV VIDEO Culisele fascinante ale unei curse istorice de aur și record olimpic: Szabo vs O’Sullivan. Superstiția dintr-o monedă, războiul psihologic și strategia dată peste cap în timpul finalei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
476995182506736
Nelu Feier  •  04 Noiembrie 2021, 21:18

Violeta Beclea, o atleta excelenta,pe bune, fara artificii la fel ca si D.Melinte si multe altele.Szabo ,o atleta cu rezultate bune dar un caracter de gunoier,o oportunista sustinuta politic. V.Beclea este o doamna in declaratii.Ce dovada mai vreti decat ce face Szabo la CSMB,sectia handbal? Ce treaba are ea cu handbalul sau cu sp.de echipa?

alexpreda
alexpreda  •  04 Noiembrie 2021, 19:19

In titlu, nu i-ati pus numele complet doar ca sa va iasa cuvintele pe rand :) doamne fereste.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează