SPORTURI  »  AUTO  »  LANSARE

Dacia Duster, prima apariţie a SUV-ului!

Articol de GSP - Publicat marti, 17 noiembrie 2009 00:00

Dacia a prezentat astăzi o versiune de competiţii a viitorului SUV de la Mioveni, care va participa la cursele pe gheaţă din cadrul "Trofeului Andros". Este prima apariţie publică a unei versiuni a modelului care va fi produs la Piteşti. Dacia a decis să îşi surprindă fanii din România şi de peste hotare cu o premieră mondială absolută.

Cu această ocazie Dacia a confirmat că SUV-ul se va numi Duster şi că va fi lansat pe piaţă anul viitor. Duster de curse afişează aceeaşi "faţă" cu a modelului de serie, fiind însă radical modificat pentru a concura pe gheaţă. Motorul V6 de 3,0 litri a fost special pregătit pentru a oferi performanţe maxime în ciuda testelor dure la care va fi supus. Afişînd o putere de 350 CP la 7500 rot/min, motorul oferă un cuplu de 360 Nm la 5500 rot/min. Cutia de viteze cu 6 trepte permite o schimbare precisă şi rapidă a rapoartelor, chiar şi în timpul virajelor pe gheaţă.

Amplasarea motorului în partea posterioară a maşinii are drept scop repartizarea optimă a masei regulamentare de 950 kg. Un centru de greutate localizat cât mai jos conferă stabilitate maximă şi un comportament mai eficient.

Dacia Duster va fi pilotat în " Trofeul Andros" de celebrul Alain Prost, care a declarat: "Sînt încîntat să concurez pe Dacia Duster. Este un vehicul complet nou şi sînt mîndru să particip la promovarea acestuia într-un context atât de original cum este Trofeul Andros. Am încredere în capacitatea şi în fiabilitatea vehiculului pentru această cursă, avînd în vedere colaborarea cu Renault Sport Technologies", a explicat Alain Prost.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
 •  18 Noiembrie 2009, 09:50

se vede ca foarte multa lume care comenteaza aici nu se pricepe la raliuri. cauciucurile nu sunt de "roaba" ci asa sunt ele proiectate, special pentru trasee inghetate sau acoperite cu zapada (vezi raliul suediei din WRC). evident ca nu aceasta e forma finala a SUV-ului Dacia, pentru ca aceasta masina aceasta de concurs este o masina gandita pentru un concurs, deci aerodinamica. multi cunosc, putini inteleg.

 •  17 Noiembrie 2009, 18:30
Postat de pe 17 Noiembrie 2009, 16:29

s-au ai scris " manerele" ?????? , daca da, tot acolo la gasesti !!!!!!!!!!!!

Buna dimineata !

liviuemil
liviuemil  •  17 Noiembrie 2009, 18:06

Bai care a-ti spus ca nu este/arata ca un SUV.Pai nici nu are cum devreme ce este o derivatie a acestuia special pregatita pentru cursele pe gheata.Unde a-ti vazut voi masina cu garda inalta sa alerge la curse? Insa sint perfect de acord cu replica "manelele sint in BMW" si as mai adauga "si in Mecedes"

Vezi toate comentariile (22)
Comentează