AUTO    •   FORMULA 1

Ferrari e gata să renunțe la un pilot din 2019 » Cine e puștiul care ar putea prinde contractul carierei

Charles Leclerc, în tricou alb-roșu // FOTO: Guliver/ Getty Images

Charles Leclerc, în tricou alb-roșu // FOTO: Guliver/ Getty Images

Duminica, 01 Iulie

Ferrari e gata să facă o schimbare importantă pentru sezonul viitor din Formula 1.Finlandezul Kimi Raikkonen, cel care în octombrie va împlini 39 de ani, ar urma să fie înlocuit la Ferrari de tânărul monegasc Charles Leclerc (20 de ani), în prezent la Sauber, notează BBC, care citează surse de încredere din anturajul constructorului italian.

Leclerc, 20 de ani, a fost școlit la Academia de pilotaj a celor de la Ferrari, iar în prezent se află la primul sezon din carieră în "Marele Circ".

11 puncte a strâns Leclerc pentru Sauber în acest sezon

Astfel, sezonul în desfășurare ar putea fi ultimul la Ferrari sau chiar ultimul în Formula 1 pentru Kimi Raikkonen, campion mondial în 2007 chiar cu Ferrari. Finlandezul pilotează pentru Scuderia de la Maranello din 2014, pentru care a mai "alergat" și între 2007 și 2009.

20 de victorii,
95 de podiumuri și 282 de Grand Prix-uri a bifat Raikonnen în impetuoasa-i carieră

Celălalt pilot al lui Ferrari va rămâne, cel puțin până în 2020, când îi expiră contractul, germanul Sebastian Vettel. Cvadruplu campion mondial alături de Red Bull, acesta nu a cucerit niciun titlu la Ferrari, pentru care concurează din 2015.

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase