SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MALAYSIEI, AZI, ORA 10:00, ÎN DIRECT PE DOLCE1

La un vîrf de pneu » Sebastian Vettel îi suflă în ceafă lui Lewis Hamilton: diferenţă de mai puţin de o zecime în calificări

Lewis Hamilton sărbătoreşte al doilea pole-position consecutiv din acest sezon // Foto: Reuters
Lewis Hamilton sărbătoreşte al doilea pole-position consecutiv din acest sezon // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 29 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 28 martie 2015 21:49

Lewis Hamilton a obţinut prima poziţie a grilei în calificările din Malaiezia, însă Sebastian Vettel a fost la mai puţin de o zecime de secundă în spatele său.

În calificările de ieri dimineaţă de la Sepang, întîrziate cu o jumătate de oră din cauza ploii, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, fiind cronometrat cu 1:49.834 secunde. Britanicul a obţinut cel de-al doilea pole-position consecutiv în acest sezon, dar cu mari emoţii, pentru că Sebastian Vettel (Ferrari) a terminat la mai puţin de o zecime de secundă în urma pilotului Mercedes.

O surpriză plăcută oferită de german, avînd în vedere supremaţia Mercedes din ultimul timp, cvadrupul campion mondial reuşind să termine înaintea lui Nico Rosberg, coechipierul lui Hamilton.

Cei doi piloţi Red Bull, Ricciardo şi Kvyat, au fost mai rapizi decît reprezentanţii Williams, Massa (locul 7) şi Bottas (poziţia a noua). Max Verstappen, puştiul olandez de 17 ani de la Toro Rosso, continuă să uimească, acesta reuşind să obţină locul 6 al grilei.

Revenirea pe circuit a lui Fernando Alonso (locul 18), după accidentul suferit înaintea startului de sezon, n-a fost de bun augur pentru spaniol. Pilotul lui McLaren n-a fost mai rapid decît faţă de un singur pilot, Mehri (Marussia), spaniolul cu origini libaneze, debutant la 23 de ani în Formula 1.

Romain Grosjean (Lotus) a fost penalizat cu două poziţii pe grila de start deoarece nu a respectat ordinea de plecare în a doua parte a calificărilor. În aceste condiţii, Grosjean coboară de pe locul 8 pe 10, iar Valtteri Bottas (Williams) şi Marcus Ericsson (Sauber) avansează cîte o poziţie.

656790-grila-malayezia.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close