SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Pole cu numărul 4 » Nico Rosberg va porni de pe prima poziţie în Marele Premiu al Marii Britanii

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 iulie 2014 22:44

Nico Rosberg a fost cel mai rapid în calificările de la Silverstone. Germanul l-a egalat pe Hamilton în ceea ce priveşte prima poziţie la grila de start în actualul sezon. Singurul pilot care a întrerupt suita Mercedes de pole-uri a fost Felipe Massa (Williams).

Dacă e Silverstone, e Marea Britanie. Şi dacă vorbim de Marea Britanie, vorbim şi de ploaie. Degeaba şi-au făcu echipele strategii pentru că ploile sporadice au dat peste cap toate planurile.

Mai puţin în cazul lui Nico Rosberg care a fost cel mai inspirat, germanul fiind de fiecare dată cu un pas înaintea ploii. Germanul a fost cronometrat cu 1:35.766 s, obţinînd cel mai bun timp al sesiunilor de calificări.

Surprinzător, colegul său de linie la grila de start va fi germanul Sebastian Vettel (cu două secunde mai lent), şi nu Lewis Hamilton, coechipierul de la Mercedes.

De ce s-a oprit Hamilton?
Britanicul va pleca doar de pe poziţia a 6-a pentru că a renunţat la ultimul tur în situaţia în care în acel moment era lider în calificări. O decizie bizară despre care Hamilton n-a vrut să spună nimic.

"Pur şi simplu am decis să nu parcurg turul. Nu am nimic de spus în plus în acest moment", a precizat pilotul lui Mercedes, care va avea astăzi de tras din greu pentru a fi în preajma lui Rosberg. Diferenţa dintre el şi Rosberg în lupta pentru titlul mondial este de 29 puncte.

A reînviat McLaren
McLaren a obţinut cea mai bună performanţă a sa din calificări după mult timp de mediocritate. Jenson Button şi Kevin Magnussen s-au poziţionat aproape unul de celălalt pe grilă, locurile trei şi, respectiv, cinci. Nico Hulkenberg (Force India) le-a stricat linia celor doi, intercalîndu-se între ei.

Dezastru pentru Ferrari şi Williams
Cele două echipe au fost eliminate cu ambii piloţi. De vină a fost ploaia care le-a stricat strategiile cu care au plecat de la boxe. Ploaia din finalul primei sesiuni de calificări i-a prins total nepregătiţi pe cei patru piloţi. Vina nu e a lor, dar ce mai contează?

624859-grila-start-formula-1.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează