SPORTURI  »  AUTO  »  ETAPA VITRUALĂ TRANSALPINA

Premieră pentru driftul românesc! Gamerii testează traseul unde se va desfășura finala din acest an

Articol de GSP - Publicat luni, 14 septembrie 2020 17:50 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 18:06

Finala Campionatului Național de Drift se va desfășura în perioada 26-27 septembrie pe cel mai înalt punct rutier al României, Pasul Urdele de pe Transalpina, însă până când caii putere se vor dezlănțui în munți, fanii și gamerii vor avea ocazia să testeze traseul exact de la finală. 

E vorba de un proiect pus în scenă de RoDrift și care se va numi RoDrift e-Games. Practic, cu ajutorul unui simulator, de acasă, fanii vor avea ocazia să fie pe același traseu pe care favoriții lor vor concura săptămâna viitoare în runda care decide noul campion al României.

 Traseul din joc, similar cu cel de pe Transalpina

„E o idee pe care o avem încă de când a început starea de urgență. În tot acest timp am lucrat la traseele care sunt și în viața reală fiindcă ne-am dorit să fim cât mai aproape de fanii driftului, dacă momentan la etape accesul publicului este în continuare restricționat. Traseul din joc va fi similar cu cel de pe Transalpina, când va fi finala de pe 27 septembrie”, a spus Denis Manea, președintele RoDrift. 

Peste 80 de concurenți s-au înscris deja la etapa virtuală de pe Transalpina, mulți dintre aceștia campioni mondiali de drift digital. Printre ei se numără și doi piloți reali din România, Claudiu Adam și Octavian Chelaru. 

„E un antrenament bun pentru mine fiindcă voi putea învăța traseul de acasă. Nu e la fel ca atunci când ești acolo, dar mă ajută”, a spus Adam, campion național en-titre la clasa Semi Pro. 

Înscrierea e gratuită

Înscrierea este gratuită, iar detaliile au fost anunțate pe pagina de facebook RoDrift Games. „Ne gândim ca în pauza competițională să organizăm un campionat dedicat, cu traseele din adevăratul campionat de drift”, au mai spus reprezentanții RoDrift. 

Evenimentul digital este programat să aibă loc duminica aceasta, cu fix o săptămână înainte de marea finală din Campionatul Național de Drift, organizată de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului. La etapa de pe 26-27 septembrie vor concura și aproximativ 20 piloți din afara țării, fiind comună cu cea din campionatul ungar. 

„Etapa va fi transmisă atât online, cât și prin intermediul televiziunii, astfel că ne dorim să promovăm Gorjul, frumusețile și valorile lui. Având în vedere expunerea internațională, ne bucurăm să arătăm lumii frumusețile țării noastre, iar Transalpina este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa”, a mai afirmat Denis Manea.

Citește și alte știri din secțiunea AUTO:

O nouă victorie pentru Mihai Leu » E gata să sărbătorească titlul pe Transalpina!

FOTO-SPION Auto Bild România, imagini în exclusivitate cu ceea ce pare a fi noul Suv-Coupe Dacia

Dezvăluiri la 30 de ani după coșmarul cu Suedia » Atenție, limbaj licențios! „«Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t, f***-l în gură să-l f**” + Discursul șocant de la final: „Proștii dracu', hai acasă!”

Camerele TV s-au îndreptat imediat către Țiriac Jr. » Gestul făcut în timp ce Sorana Cîrstea, iubita lui, pierdea semifinala de la Dubai


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează