SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1 / MARELE PREMIU AL FRANTEI

si-a revenit Ferrari?

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iulie 2007 00:00

Massa pleaca azi din pole-position la Magny-Cours, dar il are linga el pe "ghimpele" Lewis Hamilton, autor al unor starturi exceptionale in acest sezon

Calificarile din Franta au fost de bun augur pentru Ferrari. Locurile unu si trei pentru Massa si Raikkonen semnaleaza revenirea Scuderiei la un nivel competitiv comparabil cu McLaren, revenire datorata in principal pachetului aerodinamic nou adus la Magny-Cours. Insa Ferrari nu a obtinut pole-ul fara emotii. Hamilton a reprezentat principalul pericol pentru italieni, fiind cel mai rapid in primele doua sesiuni ale calificarilor. Parea ca debutantul va reusi al treilea sau pole-position consecutiv. S-a opus insa Massa, care a oprit cronometrul la 1:15.034, timp pe care Hamilton nu a mai reusit sa-l bata, chiar daca diferenta dintre cei doi a fost sub o zecime de secunda. Raikkonen s-a multumit cu locul al treilea, la doua zecimi in urma coechipierului sau.

Una calda, una rece...
Ghinionistul zilei a fost fara indoiala Alonso, problemele la transmisie impiedicindu-l sa-si arate clasa. La doua minute de la startul partii decisive a calificarilor, spaniolul a intrat la boxe. Cu toate eforturile mecanicilor, el nu a mai revenit pe pista si va pleca al zecelea de pe grila, nereusind sa stabileasca timp in runda decisiva. In cazul in care va schimba motorul, Alonso va primi o penalizare de 10 locuri. O performanta deosebita a reusit Kubica, clasat al patrulea, care a demonstrat ca nu si-a pierdut curajul dupa groaznicul accident de la Montreal. Pozitiile cinci si sase le-au revenit celor de la Renault, Fisichella si Kovalainen, Heidfeld fiind doar al saptelea. In rest, nici o surpriza majora.

Zidane, copilotul lui Schumi
Inaintea calificarilor de la Magny-Cours toata atentia a fost indreptata catre Michael Schumacher si Zinedine Zidane. Acestia au participat la actiunea Asociatiei Europene de Lupta impotriva Leucodistrofiei (boala de singe in care leucocitele prezinta anomalii). Cele doua mari vedete s-au plimbat pe pista de la Magny-Cours intr-un Ferrari FXX de 800 cai-putere, masina personala a lui Schumi, care n-are insa n-are drept sa circule pe strada cu ea, nefiind omologata nici pentru competitii. "A fost o placere sa stau in dreapta lui Michael", a declarat, la final, Zizou.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează