SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL PORTUGALIEI

Simone se întoarce la locul faptei. Încredere maximă înainte de Raliul Portugaliei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 mai 2019 21:13

Triplul campion național absolut de raliuri, clujeanul Simone Tempestini, va lua startul, alături de Sergiu Itu, în Raliul Portugaliei, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. Cei doi formează singurul echipaj tricolor prezent la una dintre etapele de tradiție ale WRC.

Tempestini și Itu vin după două victorii senzaționale pe plan intern, în Raliul Argeșului și Raliul Aradului, acolo unde nu au cedat nici măcar o probă specială din totalul de 17. Mai mult, la Arad, aceștia, care se află la bordul unui Hyundai i20, au câștigat la aproape 4 minute diferență față de următorul clasat.

„Victoria de la Arad m-a motivat mult înaintea startului din această etapă mondială. Chiar dacă am avut mici probleme tehnice chiar la sosirea aici, Raliul Portugaliei rămâne cursa mea favorită și abia așteptăm prima probă specială”, a declarat pilotul de la Napoca Rally Academy.

Pentru Simone, Raliul Portugaliei îi aduce unele dintre cele mai frumoase amintiri din carieră. În 2016, s-a impus atât în divizia dedicată juniorilor, acolo unde altfel a cucerit titlul mondial, cât și la WRC3 și clasa RC3, iar în 2017 a devenit singurul român care a încheiat pe podiumul diviziei WRC2 la o etapă.

Un total de 95 de echipaje s-au înscris la această ediție a Raliului Portugaliei Vodafone, printre numele mari regăsindu-se Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Ott Tanak și Thierry Neuville.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează