SPORTURI  »  AUTO  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE RALIURI

VIDEO Ce performanță! Simone Tempestini a câștigat o etapă din Campionatul European de Raliuri: „Ne dorim să scriem istorie!"

Simone Tempestini și Sergiu Itu. 
Sursă foto: Facebook Napoca Rally Academy
Simone Tempestini și Sergiu Itu. Sursă foto: Facebook Napoca Rally Academy

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 13:39 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 13:54

Simone Tempestini (29 de ani) a scris istorie pentru automobilismul sportiv românesc și a devenit primul pilot român care câștigă o etapă din Campionatul European de Raliuri.

Dupa o cursă disputată, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a cucerit, în weekend, Raliul Ungariei, prima etapă a sezonului 2024 a Campionatului European de Raliuri.

VIDEO. Simone Tempestini: „Am adus România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului!”

„Suntem foarte fericiți, eu, Sergiu Itu și toată echipa tehnică, am făcut o muncă foarte bună. A fost un raliu greu, dar am ajuns la final așa cum ne-am propus. Am adus România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului!", a declarat campionul național al României.

Simone Tempestini s-a născut în Italia, dar din 2016 a devenit, oficial, cetăţean român.

Este pentru prima oară când un pilot român nu doar reușește să se claseze pe podiumul unei etape din istoria modernă a Campionatului European de Raliuri, dar mai ales câştigă un concurs de acest calibru.

Printre cei aproape 80 de piloţi care au participat se numără neozeelandezul Hayden Paddon (campion european en titre), spaniolul Efren Llarena (campionul european din 2022), letonul Martin Sesks (vicecampionul european) sau Mikko Heikkila (campionul Finlandei).

Pilotul român a obținut până acum 33 de puncte, fiind liderul competiţiei, urmat apoi de francezul Mathieu Franceschi, cu 29 de puncte.

În 2024 sunt programate un total de 8 etape. După Ungaria, urmează raliurile din Suedia, Estonia, Italia, Cehia, Marea Britanie şi Polonia.

VIDEO. Imagini spectaculoase cu Simone Tempestini la Campionatul European de Raliuri

Citește și:

Cristiana Oprea e gata de start în prima etapă a Campionatul European de Raliuri: „Am un obiectiv clar!”
Campionatul European de Raliuri
Cristiana Oprea e gata de start în prima etapă a Campionatul European de Raliuri: „Am un obiectiv clar!”
Ana Bogdan e din nou singură » S-a despărțit de iubitul ei, după 4 ani
METROSPORT
Ana Bogdan e din nou singură » S-a despărțit de iubitul ei, după 4 ani

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dutedica
dutedica  •  15 Aprilie 2024, 15:59

F1 mi se pare o fandoseala pe langa ce fac baietii astia. Nu tu forta de apasare, nu tu convergenta variabila, drag force cat casa ca sa nu vb de conditiile salbatice de traseu. Ei sunt pilotii iar ceilalti soferii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează