SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL MOLDOVEI

Un nou record? Marișca și Tempestini revin cu gânduri mari la Raliul Harghitei

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2019 11:31

Absenți în etapa trecută de pe plan intern, de la Raliul Moldovei, multiplii campioni naționali Bogdan Marișca și Simone Tempestini și-au anunțat prezența la startul Raliului Harghitei, eveniment care va avea loc în perioada 12-13 iulie.

De două ori campion absolut, Marișca se află în Hall of Fame-ul competiției care a ajuns la a 27-a ediție, împărțind prima poziția la numărul total de victorii, 4, alături de Ludovic Balint și Constantin Aur. Pilotul de la Napoca Rally Academy s-a impus ultima oară la ediția din 2017, în timp ce anul trecut a încheiat pe 2 la general. Și peste două săptămâni, acesta va concura tot pe modelul Ford Fiesta R5.

Victoria i-a aparținut în 2018 colegului său Simone Tempestini, campion absolut en-titre pe plan intern. Simone, care va pilota de această dată un Hyundai i20 are deja 3 victorii în palmares la etapa din Odorheiu Secuiesc (2015, 2016, 2018), și are ca obiectiv clar câștigarea acestei etape.

Astfel, dacă unul dintre cei doi va bifa prima poziție la această ediție, vom asista la un record. Marișca ar putea deveni singurul cu 5 victorii, în timp ce Simone ar intra și el în grupul select al piloților cu 4 succese alături de colegul său, Aur și Balint.

„Cu siguranță, vom ținti victoria în Harghita, inclusiv în clasamentul echipelor. Vom merge în efectiv complet și pregătiți să urcăm din nou pe primul loc”, a declarat Marco Tempestini, managerul de la Napoca Rally Academy.

Simone va lupta în Harghita pentru a reveni pe prima poziție în clasamentul general, pierdută etapa trecută. Din cauza programului încărcat, care include și Campionatul Mondial de Raliuri, triplul campion absolut a anunțat că nu va putea lua startul în toate etapele de pe plan intern.

„Știu că o victorie mi-ar asigura din nou primul loc, așa că voi lupta pentru ea. Raliul Harghitei este una dintre etapele mele favorite și probele sunt pe gustul meu”, a afirmat Simone, care tocmai a reușit un podium spectaculos pentru România în WRC2, în cadrul Raliului Italiei.

De altfel, pilotul clujean deține recordul de probe speciale câștigate de-a lungul celor 26 de ediții ale acestui raliu. Acesta a obținut nu mai puțin de 30 de victorii în probe.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează