SPORTURI  »  AUTO  »  

Victorie pentru Fernando Alonso la Nurburgring

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iulie 2007 00:00

AMOS NEWS / Spaniolul Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, si-a dovedit din plin valoarea in marele premiu de formula 1 al Europei, de la Nurburgring, castigand pe ultimii metri o cursa dominata de masinile Ferrari.

Cu Lewis Hamilton scos din joc de accidentul suferit in antrenamentele de sambata, chiar daca englezul a luat startul in cursa, McLaren s-a bazat din plin pe Fernando Alonso iar campionul nu a dezamagit.

Aflat la circa cinci secunde in spatele lui Massa cu aproximativ 12 tururi inainte de final, Alonso a sprintat decisiv si cu patru tururi pana la final, ibericul a reusit ceea ce parea imposibil la un moment dat, sa-l depaseasca pe brazilianul Massa.

Apoi, finalul de cursa a fost la discretia lui Alonso care i-a depasit pe Felipe Massa, Mark Webber, Alexander Wurz, David Coulthard si Nick Heidfeld.

Cursa de la Nurburgring a fost influentat insa masiv de ploaie, inregistrandu-se noua abandonuri, printre care Kimi Raikkonen, Ralf Schumacher, Jenson Button si Nico Rosberg, in timp ce Lewis Hamilton a incheiat doar pe locul noua, la circa o secunda in spatele finlandezului Heikki Kovalainen, ultimul pilot intrat in puncte.

Astfel, etapa a zecea a campionatului mondial de formula 1 a fost cu ghinion pentru debutantul englez Lewis Hamilton, cel care a ratat pentru prima data un podium in cariera si nici macar nu a reusit sa puncteze.

In clasamentul general al pilotilor ramane insa lider Lewis Hamilton cu 70 de puncte dar colegul sau de la McLaren, Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, s-a apropiat la numai doua puncte, iar Felipe Massa a urcat pe trei cu 59 de puncte, in dauna colegului sau de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

In clasamentul constructorilor, McLaren a ajuns la 138 de puncte, Ferrari are 111 puncte, BMW Sauber are 61 de puncte, iar Renault 32 de puncte.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează