SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Weekend de neuitat pentru vedetele de Formula 1 ale McLareN

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2007 00:00

Sfarstiul saptamanii trecute a fost unul de neuitat pentru echipa de Formula 1 a Vodafone McLaren Mercedes. Aceasta se afla in fruntea clasamentului, cu 138 de puncte dupa Marele Premiu de Formula 1 al Europei, gazduit de circuitul german de la Nürburgring. Fernando Alonso a obtinut cea de-a cincea victorie a echipei dupa o cursa incitanta, desfasurata in conditii meteo deosebite.

Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de curse la Nürburgring, Lewis Hamilton si Fernando Alonso, lideri in Campionatul Mondial de Formula 1, au facut o scurta incursiune cu modelul Mercedes-Benz „S“ sport.
Masina are o capacitate de 6,5 litri si 180 CP. Cu acelasi model, Rudolf Caracciola a castigat prima cursa de la Nürburgring pe 19 iunie 1927.
Fernando Alonso a fost cel desemnat sa ofere, cu trei zile inainte de Marele Premiu al Europei de la  Nürburgring, o masina Mercedes-Benz Vito V120 CDI catre “Marshals Club” al circuitului. Modelul Vito este echipat cu un motor diesel cu sase cilindri de 150kW/204 CP si cu sistemul Electronic Stability Program ca dotari standard. Cu o traditie de 20 de ani, Marshals Club Nürburgring se bucura de o reputatie extraordinara pe circuitele de curse auto, unde asigura siguranta soselelor. Clubul va utiliza modelul primit ca vehicul de pompieri si de recuperare.

Weekend-ul a debutat cu o sesiune de calificari dificila, in care Lewis Hamilton a suferit un accident cu doar cinci minute inainte de inchierea sesiunii. Duminica dimineata, inaintea inceperii cursei, pitolul a anuntat ca este perfect refacut si poate concura. Fernando Alonso a obtinut cea de-a cincea victorie a echipei in a 10-a cursa a Campionatului, dupa 60 de ture incitante si ploioase. Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul 9 dupa ce a a iesit din decor in tura a doua.  „A fost o cursa cu adevarat incintanta atat pentru piloti cat si pentru fani. Conditiile au fost incredibile, in special startul cand parca planam pe apa. Per total, a fost un weekend bun pentru mine, am castigat puncte valoroase in Campionatul Mondial atat pentru mine, cat si pentru echipa. Echipa s-a descurcat excelent in aceste conditii dificile”, a declarat Fernando Alonso.

Lewis Hamilton: „Pentru mine acesta a fost un weekend extraordinar si o experienta noua. Am reusit sa ajung pe locul noua in ultimul tur, dar fara puncte.” In urma cursei, echipa Vodafone McLaren Mercedes se afla in continuare in fruntea clasamentului, cu 138 de puncte, la 27 de puncte de Ferrari. In clasamentul pilotilor, Hamilton ocupa locul 1, cu 70 de puncte, urmat de Alonso, cu 68 de puncte.

Playtech: BOMBĂ! Cristi Borcea, întâlnire în mare SECRET cu noul soț al Alinei Vidican. Ce s-a întâmplat între ei EXCLUSIV


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează