SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

2013 de vis pentru Sport Arena Streetball » Laude în Sports Illustrated: "Bucurestiul este un Mecca al baschetului 3 la 3"

Articol de GSP - Publicat marti, 24 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 24 decembrie 2013 13:07

La final de an, Bucureştiul este lăudat pentru turneul de baschet care a avut loc în acest sezon în Piaţa Universităţii. Nu este o analiză oarecare ci un review al sezonului 3x3 din intreaga lume în celebra revistă Sports Illustrated, una dintre cele mai cunoscute din lume.

"Bucureştiul este un neverosimil Mecca al baschetului 3×3, un loc unde streetball-ul are parte de mai multă popularitate decît baschetul tradiţional. Tabloul de la Sport Arena Streetball aduce la un loc o mare varietate de jucători, de la veterani la adolescente", scriu jurnaliştii de la Sports Illustrated.

Sport Arena Streetball este singura competiţie de gen din lume, în afara turneelor World Tour organizate de FIBA, la care cei de la Sports Illustrated fac referire în articolul dedicat baschetului 3x3 la nivel mondial. Competiţiile organizate de Sport Arena sunt afiliate circuitului mondial organizat de FIBA, cu statut de turneu de calificare, şi au adunat în 2013 peste 4.000 de jucători şi peste 20.000 de spectatori la turneele organizate în Bucureşti.

Un baschetbalist român, comparat cu Ilie Năstase
Românul Angel Santana, campion la Sport Arena Streetball şi unul dintre cei mai buni jucători de baschet 3x3 din lume, a fost comparat de celebra publicaţie americană Sports Illustrated cu Ilie Năstase pentru stilul său aparte de pe terenul de joc, dar şi din afara lui: "România l-a tranformat într-un Ilie Năstase al baschetului! Cunoscut pentru stilul său de a petrece, mai ales când a doua zi dimineaţă are meci, pentru spiritul său pe teren, Santana i-a determinat pe organizatorii puternicului turneu de la Moscova să inventeze titlul de MFP (Most Funny Player - Cel mai haios jucător)".

2014, ediţie aniversară la Bucureşti
Dupa acesti noua ani bilantul e unul incredibil: zeci de mii de jucatori care au avut ocazia de a participa la competitie, sute de mii de spectatori prezenti, sute de personailtati care au participat la turnee si milioane de vizualizari de pe canalul oficial youtube. In plus valoarea jucatorilor romani de baschet 3 la 3, care an de an reusesc rezultate de exceptie la turneele oficiale FIBA. Castigatori sau finalisti in multe turnee internationale in acesti ani (Rusia, Ungaria, Kosovo, Turcia, Bulgaria, Cehia, etc), au invins nationala USA la Campionatul Mondial din 2012.

De asemenea trebuie evidentiata si valoarea competitiilor organizate de catre Sport Arena: ambele echipe calificate in finala FIBA 3x3 World Tour din Turcia in urma Mastersului din Cehia provin de la turnee organizate de catre Sport Arena, dovedind inca o data nivelul ridicat la care au ajuns competitiile de baschet 3 la 3 din Romania.

Iata programul complet al sezonului 2013 de la Sport Arena Streetball 2013:

Turneul 1: 24-26 mai DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Turneul 2: 21-23 iunie DETALII AICI »  GALERIE FOTO AICI
Turneul 3: 12-14 iulie DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Bucharest Challenger: 26-28 iulie DETALII AICI » GALERIE FOTO AICI
Turneul  4: 2-3 august DETALII AICI » GALERIE FOTO
Turneul Master: 3-4 august DETALII AICI » GALERIE FOTO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  25 Decembrie 2013, 01:31

Poza din zona Lipscani . CRACIUN FERICIT BUCURESTI !!... o sa te iubesc toata viata .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează