SPORTURI  »  BASCHET  »  DECES

A murit Anton Netoliţchi, unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului românesc

Anton Netolitzchi într-o imagine de arhivă, pe vremea când era jucător, într-o partidă contra rivalilor de la Dinamo
Anton Netolitzchi într-o imagine de arhivă, pe vremea când era jucător, într-o partidă contra rivalilor de la Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 15:26 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 16:17

Anton Netolitzchi, una dintre legendele baschetului românesc, a decedat astăzi, 17 martie, din cauza infecției cu COVID-19, la vârsta de 63 de ani.

La patru luni după decesul fratelui său, Valeriu Netolitzchi, COVID-19 a mai făcut o victimă în familia Netolitzchi. Fiul lui Anton Netolitzchi a anunțat decesul tatălui său pe rețelele de socializare: „După atâtea titluri câștigate ca baschetbalist cu Steaua și după atâtea rezultate cu echipa națională a României, astăzi, 17.03.2021, inima tatălui meu a încetat să mai bată. După ce în noiembrie COVID-ul l-a luat pe unchiul meu (n.r. Valeriu Netolitzchi) dintre noi, același virus nenorocit l-a omorât și pe tatăl meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, tăticule! Te iubesc și te voi iubi mereu!”

Prea târziu pentru plămân artificial

Acesta a fost tratat de aceiași medici ca fratele său. Doctorii de la Colentina spun că el a venit repede la spital, spre deosebire de Valerian Netolitzchi. Despre cel din urmă, specialiștii spun că nu a făcut bine că a stat două săptămâni la domiciliu. „Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă", au declarat pentru Gazetă surse medicale de la Colentina.

S-a încercat transferul lui Anton la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e tardivă și această procedură.

Cine a fost Anton Netolitzchi:

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului de la noi. A început să practice acest sport la 10 ani, în echipa Liceului nr. 35 din București. Din 1977 a ajuns la CSA Steaua București, singura echipă pentru a evoluat în toată cariera sa, până în 1993. Tot cu naționala a participat la 4 ediții ale Campionatului European, atingând locul 10 în 1985. A cucerit 11 titluri de campion național cu Steaua, primul în 1978, ultimul în 1991, câștigând și Cupa României în 1993. După retragerea din activitate, a fost antrenor în cadrul secției de baschet de la CSA Steaua atât la seniori, cât și la tineret, până la începutul anilor 2000. A fost absolvent al Facultății Militare de Educație Fizică și Sport.

130 de selecțiiîn naționala de seniori, între 1978 și 1989, a adunat Anton Netolitzchi și alte 46 la juniori și tineret

Citește și alte știri de actualitate:

Cu ce se vaccinează CTP: „Nu l-am cerut eu, așa mi-a căzut”

Campioana României la fitness, Ramona Erturk, a vorbit despre drama vieții sale: a fost violată și bătută cu bestialitate pe când avea 6 ani! „A fost o tortură și îl rugam cu toată puterea mea să mă lase”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dannyp
dannyp  •  18 Martie 2021, 04:50

Sincere regrete!!! Toni...sa fii linistit acolo sus....❤

roradu
roradu  •  18 Martie 2021, 00:12

Sunt dinamovist. L-am văzut de multe ori la sala Floreasca. Parca a fost ieri. Dumnezeu să-l odihnească!

horacechiarel
horacechiarel  •  17 Martie 2021, 20:12

Unde sunt talpaniștii care se dau mari steliști?!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close