SPORTURI  »  BASCHET  »  POVESTE

Sperietura trasă de un bosniac la prima vizită în România: „Pfaa, asta e țara cu câinii ăia vagabonzi! Ce fac, mă duc să mă alerge iar?”

Andrija Stipanovic // FOTO u-bt.ro
Andrija Stipanovic // FOTO u-bt.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 14:07 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 15:27

Bosniacul Andrija Stipanovic (35 de ani) a povestit cum a fost pentru el venirea în România, în urmă cu 10 ani, și cum vede acum țara.

Baschetbalistul celor de la U-BT Cluj a povestit cum a fost atacat de câini în urmă cu mai mulți, înainte de un meci la Ploiești, dar spune că acum se simte foarte bine la Cluj.

„Acum mai mulți ani, cred că 2010 sau 2011, jucam la o echipă din Belgia și-am venit să jucăm la Ploiești. Atunci, a fost primul impact cu România. Și am ieșit la scurtă plimbare pe lângă hotel și ce să vezi?! 10-15 câini fără stăpân, părăsiți, m-au alergat! Doamne, acum pare amuzant, dar atunci m-am cam speriat, cât sunt eu de mare! Pur și simplu, m-au atacat. Și eram în oraș

Când era să semnez cu BT-U Cluj m-am gândit: «Pfaa, asta e țara cu câinii ăia vagabonzi! Ce fac, mă duc să mă alerge iar?». Nu m-am gândit la Dracula, că am aflat și legenda. Știu că e un erou de cărți, dar mi-au venit în cap câinii ăia. 

Acum, nu mai sunt deloc. N-am văzut unul în Cluj, bine că ați rezolvat problema asta. Ce vampiri, ce vârcolaci, câinii vagabonzi erau frica mea!”, a spus Andrija Stipanovic pentru Libertatea.

Ulterior, acesta a povestit și cum se simte în Cluj și a spus că apreciază modul în care a fost tratat.

„Am auzit că e bine să te ferești de români! Istoria a fost schimbată în rău din cauza comunismului, am studiat și eu câteva date despre România. Totuși, eu sunt de părere că dacă ai un salariu bun în această țară, un serviciu, familie, poți duce o viață minunată. Și-ți poți crește copiii frumos.

Am alături soția, Iris, fetița cea mare, Sara, de 7 ani, și Tetra, cea mică, de 9 luni. Ea este româncă, s-a născut la Cluj-Napoca, voi fi recunoscător mereu acestui oraș pentru cum ne tratează. Românii sunt prietenoși, omenoși, pasionați. Cu mine și cu familia mea s-au purtat ireproșabil”, a adăugat baschetbalistul bosniac.

Citește și: 

EXCLUSIV Baschetbalistul lui Dinamo, impresionat de viața din România: „Faceți ce vă face fericiți! Voi, românii, sunteți o surpriză plăcută”

OFICIAL Supertransfer pentru CSM București: a semnat o jucătoare din naționala Braziliei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
robby73
robby73  •  13 Decembrie 2021, 14:42
Postat de Razvan Claudiu pe 13 Decembrie 2021, 10:39

Da, adevarat ! Nu stie ca in Bucuresti viata e mult mai buna si civilizata ca in Cluj.

Care București?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  13 Decembrie 2021, 13:01
Postat de dubluv pe 12 Decembrie 2021, 18:25

nu te-a criticat nimeni, istetule, dimpotriva. A spus ca Romania este o tara in care este bine sa traiesti. Pe viitor roaga pe cineva sa iti citeasca articolele, cititul nu e de tine.

Si trebuia sa aminteasca de acel nefericit moment al vietii lui? Cunoastem si noi evenimente nu prea indepartate petrecute prin Bosnia. Mult mai tragice.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  13 Decembrie 2021, 10:39
Postat de llocomotivalibera pe 12 Decembrie 2021, 16:13

El Nu stie ,saracu,ca una e viatza la cluj si Alta peste Carpati

Da, adevarat ! Nu stie ca in Bucuresti viata e mult mai buna si civilizata ca in Cluj.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close