SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, după prima înfrângere europeană a sezonului: „Greșelile te costă”

Adam Mokoka în acțiune Foto Imago
Adam Mokoka în acțiune Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 18:32 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 18:34

U-BT Cluj-Napoca a cedat la mare luptă în a treia etapă din grupa B, 88-92 în fața celor de la JL Bourg-en-Bresse, dar după ce a început teribil partida. Este prima înfrângere din sezonul european, antrenorul Mihai Silvășan spunând că „trebuie să fim constanți”

Campioana României a pierdut marți seara întâiul meci din actualul sezon continental, în deplasarea de la Bourg-en-Bresse, în sala Ekinox. A fost o partidă marcată de dramatism în partea secundă, atunci când echipa ardeleană a recuperat formidabil, apropiindu-se la numai două puncte de adversari.

Aceștia au condus și cu 19 puncte, 53-34, profitând de startul lent al clujenilor și arătând multă precizie cu aruncările de la distanță. După pauză, jucătorii antrenați de Mihai Silvășan au revenit pe teren cu mai multă energie. Au găsit și ei mai des coșul de la distanță, s-au apropiat la 6 lungimi, 61-55, apoi la 5, grație triplei lui Jarell Eddie.

U-BT a luptat până la final

Când totul părea pierdut, jucătorii clujeni n-au renunțat la luptă, iar D.J. Seeley a scuturat plasa de departe, 87-85. Gazdele au gestionat însă mai bine finalul, câștigând cu 92-88.

Nu am început deloc bine meciul în prima repriză. Acest lucru ne-a costat, chiar dacă am revenit în partea a doua. Trebuie să lucrăm la acest aspect și sunt convins că totul va fi bine - D.J. Seeley, jucător U-BT

22 de punctea totalizat D.J. Seeley plus 3 recuperări și 2 pase decisive, în vreme ce Jarell Eddie a strâns 12 puncte, 5 recuperări și o intercepție. Emi Cățe și Adam Mokoka au izbutit câte 11 puncte fiecare

”Ne-au lipsit efortul și spiritul de luptă în primele 20 de minute. Totuși, sunt mulțumit de felul cum ne-am luptat în a doua repriză. Am înțeles că nu trebuie să renunțăm, dar din păcate greșelile te costă la acest nivel”, a apreciat la final antrenorul U-Banca Transilvania.

„Am primit 55 de puncte în prima repriză și e greu să întorci un meci în asemenea condiții, împotriva unei echipe precum JL Bourg. Trebuie să fim constanți și să jucăm cu atitudinea corectă timp de 40 de minute”, a continuat el.

Am încercat să profităm de absența lor de sub panou, dar nu e ușor să joci împotriva unor baschetbaliști polivalenți. Trebuie să recunoaștem faptul că și la noi a lipsit Mareks Mejeris, care putea fi extrem de important într-o astfel de partidă. Îi felicit pe cei de la Bourg și le doresc succes”, a mai spus Silvășan.

Mihai Silvășan despre Adam Mokoka: „Ne-a ajutat mult”

El a vorbit și despre Adam Mokoka, jucătorul francez în vârstă de 25 de ani, format de BCM Gravelines-Dunkerque și care a mai jucat pentru Mega Bemax, Chicago Bulls, Windy City Bulls, Austin Spurs, Nanterre 92, Oklahoma City Blue și Umana Reyer Venezia. El a venit din acest sezon la Cluj.

L-am transferat în primul rând pentru caracterul lui. Vrea să progreseze în Europa, după ce a încercat să se afirme în NBA și în G-League. Noi voiam un baschetbalist atletic, care să poată evolua pe pozițiile 1-2”, a explicat tehnicianul. 

„Se apără foarte bine, dar încă este nou în lotul nostru. Ne-a ajutat mult până acum și sunt convins că va face la fel în continuare”, a conchis Mihai Silvășan.

Cred că am început prost. Am încercat să revenim, am depus efort, însă am ratat numeroase aruncări. Aceasta a fost povestea meciului - Adam Mokoka, jucător U-BT

Următorul meci va fi pe 25 octombrie, acasă, contra muntenegrenilor de la Buducnost VOLI Podgorica. U-BT este deocamdată pe locul 4 în clasamentul grupei, după trei partide.

Rezumatul partidei JL Bourg-en-Bresse - U-BT Cluj-Napoca

Citește și: 

Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
TRANSYLVANIA OPEN
Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
U-BT Cluj-Napoca a suferit primul eșec în grupa de Eurocup! Campioana României, aproape de încă o revenire de poveste
Eurocup
U-BT Cluj-Napoca a suferit primul eșec în grupa de Eurocup! Campioana României, aproape de încă o revenire de poveste

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  19 Octombrie 2023, 02:54

...in lot aveti vreun roman ?...ca in primul 5 sigur nu aveti ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează