SPORTURI  »  BASCHET  »  PROBLEME

Blocați în Arabia Saudită! Mai mulți români nu pot reveni în țară: „Nu cred că ajungem acasă de Sărbători”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 decembrie 2020 20:26 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 20:29

Probleme serioase pentru mai mulți români, organizatori de evenimente sportive la nivel internațional. Autoritățile din Arabia Saudită au închis complet granițele, nimeni nu intră și iese din țară, ca reacție a evoluției pandemiei.

Toate zborurile și traficul terestru sau pe apă au fost suspendate pentru cel puțin șapte zile. Asta înseamnă că românii nu vor mai putea ajunge acasă de Crăciun. 

15 români sunt blocați în Jeddah

Vorbim aici de staff-ul echipei Sport Arena Streetball, care a coordonat organizarea FIBA 3x3 World Tour Final, ce cuprinde 15 oameni. Acesta a fost singurul eveniment sportiv internațional organizat în acest an în Arabia Saudită și cel mai important eveniment de baschet la nivel mondial care a avut loc în 2020.

Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
+2 FOTO

Este o situație neplăcută, însă asumată, având în vedere că am organizat un eveniment sportiv în plină pandemie. Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet, parteneri ai evenimentului, fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și, de asemenea, ne-au oferit toate condițiile pentru ca șederea noastră neprevăzută aici să fie cât mai plăcută”, a declarat Vlad Constantinescu, unul dintre românii blocați în Arabia Saudită.

Sportivi din Serbia, Slovenia și Elveția, blocați în Arabia Saudită

Disputată pe malul Mării Roșii, în zona unde anul viitor Jeddah va găzdui primul Grand Prix de Formula 1 din istorie, FIBA 3x3 World Tour Final a reunit 12 echipe din întreaga lume, competiția fiind câștigată în premieră de către letonii de la Riga. Evident, competiția s-a disputat fără spectatori.

"În situația noastră mai sunt trei echipe participante. Jucători din Serbia rămași în Jeddah, cei din Slovenia și din Elveția, care au rămas blocați în Riad, unde aveau escală. Ambasada României la Riad ne-a informat că menține legătura cu ambasadele altor state UE care au cetățeni în aceeași situație și că ar exista posibilitatea organizării unor zboruri comune de repartiere", a mai spus Constantinescu, unul dintre organizatorii turneului de la Jeddah.

Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
Foto: Cosmin Motei
+2 FOTO

Baschetul 3x3 va fi prezent în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde este calificată și naționala feminină a României.

Raliul Dakar e în pericol!

Situația devine una complicată în ceea ce privește competițiile din ianuarie! Dacă se va prelungi, această situație ar putea pune în pericol și desfășurarea Raliului Dakar, care urma să fie găzduit pentru al doilea an consecutiv de către Arabia Saudită, începând cu 3 ianuarie 2021. 

555 de concurenţi şi 321 de vehicule vor parcurge cei 7.500 de kilometri ai probei, a anunţat David Castera, directorul competiţiei. Competiţia va porni din Arabia Saudită, de la Jeddah şi se va încheia la Sakaka.

CITEȘTE ȘI 

EXCLUSIV Planul secret pus la cale de Ionuț Negoiță: „El n-a vrut stadion, ci doar să dea cel mai mare tun imobiliar!”

EXCLUSIV Șocul carierei pentru un jucător important din echipa națională: „Am jucat pe fals! Am aflat după 20 de ani, dintr-o carte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează