FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Șocul carierei pentru un jucător important din echipa națională: „Am jucat pe fals! Am aflat după 20 de ani, dintr-o carte”

FOTO Imago
FOTO Imago

Articol de - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 10:23 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 10:56

Aurel Țicleanu, fost jucător în Craiova Maxima, fotbalist în echipa națională a României, dar și antrenor de fotbal, în prezent lector în cadrul Federației Române de fotbal, a povestit la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu" un episod inedit din cariera sa. Când a jucat pe carnetul unui alt jucător, la Craiova.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Am citit o poveste interesantă. Cum ai ajuns tu la Craiova?
- Și eu am citit cum am ajuns la Craiova pentru că n-am știut atunci! L-am citit pe Corneliu Stroe, părintele Craiovei Maxima. El a spus că a vorbit cu toți antrenorii din zonă, când descoperă vreun talent să-i spună. Așa am ajuns la ei. Și-au trimis grupele de juniori la Sadu, într-o vară, ca să mă vadă mai bine. După care m-au adus pentru două meciuri la tineret în 1976.

- La Petroșani și cu FC Argeș!
- Ca să aflu după 20 de ani că eu am jucat pe fals meciurile alea! Am jucat pe carnetul altuia ca să mă vadă cu restul. Am jucat bine, în iarna aia m-au luat în pregătire cu prima echipă. Era Constantin Teașcă antrenor, am dormit cu Cămătaru. Pe vremea aia era un program săptămânal de respectat.

- Celebrul program socialist.
- Duminică jucai, luni era liber, marți făceai refacere, miercuri era joc-școală, vineri te antrenai. Apoi am trecut la trei antrenamente, aveam un program... Mă trezeam, mâncam, antrenament, mâncam, dormeam, antrenament, cină, antrenament, dormeam până dimineață.

- Ce părere ai de Titi Teașcă?
- Avea cunoștințe extraordinare, fără să fi fost mare fotbalist. A fost preocupat, un tip citit. Pentru că n-a fost un mare fotbalist și avea un orgoliu foarte mare, s-a pus pe el înaintea echipei. N-a simțit grupul, nu-l interesa ce simțea grupul. S-a certat cu Dobrin, cu Balaci, cu Beldeanu. Era tobă de fotbal! Aveam pe tablă principiile jocului defensiv și pe alta principiile jocului colectiv, constructiv, ofensiv.

"Țicleanu, folosit pe fals, sub alt nume!"

Povestea este redată și în cartea "Corneliu Andrei Stroe, legenda unei legende". Autorul Ion Jianu rememorează episoadul inedit din viaţa fostului preşedinte al Universităţii. Corneliu Stroe a fost unul dintre creatorii marii echipei a Universităţii Craiova.

„Primul joc în care Țicleanu a evoluat la Universitatea, la tineret, a fost unul în care a fost folosit, fals, sub alt nume! Voiam să-l testăm și am ales o cale riscantă pentru că nu era perioadă de transferări. Era prin noiembrie 1976. L-am «debutat» la Universitatea pe Ţicleanu, dar el a jucat pe carnetul altuia! A făcut pasul la echipa mare la finalul campionatului, când am cucerit prima cupă din istoria clubului", scrie Jianu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Strigătul de disperare al unui campion mondial către clasa politică: „Este inadmisibil așa ceva!”

EXCLUSIV Cristina Neagu și Simona Halep, criticate dur în direct: „Cristina e orbită de marketing, handbalul e auxiliar” + „Nu te-ai săturat de fițele Simonei?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
manx
manx  •  19 Decembrie 2020, 21:03
Postat de zagna pe 19 Decembrie 2020, 14:40

Cea mai faimoasa realizare a lui este ca a jucat pe fals la debut ! Ba, Ticlene, tu si Irimescu ati jucat tot timpul pe fals. Cum sa jucati voi, iar Donose si Beldeanu sa fie rezerve ? Cate prime de joc ati cedat ca sa jucati ? Sa va fie rusine !

Da, sigur. Este jucatorul care l-a anihilat pe Maradona in 1982 la meciul Argentina-Romania. 1-0. Jucat la Rosario parca. Ai auzit despre unu' Maradona?

zagna
zagna  •  19 Decembrie 2020, 14:42

Ticlene, uitai sa te intreb, cate goluri ai dat in toata activitatea ta ?

zagna
zagna  •  19 Decembrie 2020, 14:40

Cea mai faimoasa realizare a lui este ca a jucat pe fals la debut ! Ba, Ticlene, tu si Irimescu ati jucat tot timpul pe fals. Cum sa jucati voi, iar Donose si Beldeanu sa fie rezerve ? Cate prime de joc ati cedat ca sa jucati ? Sa va fie rusine !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează