SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Strigătul de disperare al unui campion mondial către clasa politică: „Este inadmisibil așa ceva!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 21:01

Ștefan Birtalan, unul dintre cei mai mari jucători de handbal din România, a acceptat invitația de participa la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

Fostul mare handbalist, cu două titluri mondiale și trei medalii la Olimpiadă (una de argint și două de bronz), Birtalan vorbește deschis despre pasiunea sa pentru fotbal, despre haosul din handbalul românesc și își spune marele of.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Zici că te uitai și la fotbal?
- Mi-au plăcut și Maradona, și Bobby Charlton. Am fost fan Cruyff și Pele. Pe toți i-am văzut jucând. N-am scăpat multe meciuri. Chiar și Hagi intră aici! Am fost și fan Hagi.

- De polemica asta CSA - FCSB, ce zici?
- Nu am intrat niciodată în polemica dintre CSA Steaua și FCSB. Adevărurile sunt la jumătate de măsură. Sunt pro și contra unor argumente care sunt clare. În fotbal, mereu o spun și-mi pare rău că o spun!, se întâmplă multe lucruri care nu sunt normale. Multe s-au preluat și în handbal!

- La ce te referi?
- Multe lucruri în handbal s-au preluat din fotbal. Aici antrenorul trebuie să antreneze, patronul să conducă și masorii să maseze. Nu conducătorul să fie antrenor, antrenorul să fie conducător și uite așa. Din păcate, astăzi trăim vremurile în care se amestecă foarte mult ceea ce trebuie să facă fiecare. Pentru sport acest lucru e foarte rău, pentru performanță în sine.

- De ce crezi că sunt problemele astea?
- La băieți nu mai facem performanță pentru că s-au schimbat foarte multe. Principiile în pregătire din punctul meu de vedere au rămas aceleași. Deci trebuie să fii al dracului în fiecare zi ca să poți să te învingi pe tine însuți. Și să faci antrenamente mai bune astăzi decât ieri. Asta nu se mai face și asta e problema în România. În fiecare zi cedezi, cedezi, cedezi, și la băieți stăm foarte rău fizic. Apoi sunt și alte lucruri.

- Conducătorii...
- Ovidiu, un șef de club mi-a spus mie foarte simpatic: "Am sperat că venind jucătoarele străine o să dea o altă mentalitate fetelor noastre. După un an de zile, jucătoarele noastre au avut o mentalitate mult mai puternică și le-au convins pe celelalte să se ia după noi". Vezi?

- Dar crezi că cei din federație n-au nicio vină?
- Sigur că au și trebuie să facă mai mult. Eu am spus-o și o spun. Nu este posibil ca o țară să nu facă sportul o prioritate națională. Este inadmisibil așa ceva. Ăsta e primul punct. Sportul trebuie să fie prioritate națională.

- Așa cum a făcut Ungaria.
- Exact. Să se ducă la unguri, mă fac eu translator și le traduc. Să-i întrebe pe cei din Ungaria, din Polonia sau din Cehia ce au făcut de au ajuns așa și sunt la un nivel foarte mare. Nu cred că doar banul e cel care ne-a făcut pe noi să nu mai fim acolo. Noi n-am făcut multe...

- Din păcate, ai dreptate.
- Și încă mai sper să apuc să văd o sală de sport de 20.000 de locuri. Budapesta o face pe-a treia! La ei e a treia, noi n-avem niciuna! Rămân uimit că nu se iau măsuri și nu se face nimic. Ei ne promit de 15 ani și nu se face nimic. Sper să apuc să intru într-o sală a Bucureștiului, unde să văd 20.000 de locuri.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU ȘTEFAN BIRTALAN

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cristina Neagu și Simona Halep, criticate dur în direct: „Cristina e orbită de marketing, handbalul e auxiliar” + „Nu te-ai săturat de fițele Simonei?”

Preferatul lui Petrescu, sărit din schemă! N-a prins niciun minut la CFR Cluj de la venirea lui Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
viorelpreda
viorelpreda  •  20 Decembrie 2020, 13:41

Un fost prim-ministru a spus ca sportul ca nu face parte din primele zece prioritati nationale.Asa ce te poti astepta la unii care abia asteapta sa-si sacii in caruta pentru ca 4 ani sa nu faca nimic.

753720451412471
Andrei Ionescu  •  20 Decembrie 2020, 06:28

Eu nu pot da decat nota 2(doi) celor care ne-au condus in ultimii 30 de ani! Se vorbeste de o sala mare de sport de 20 de ani si nimic. Nici Firea,clampanitoarea mahalagista nu a facut sala de sport in patru ani. Bucurestiul nu are niciun patinuar,lasati-l pe cel facut de Ion Tiriac. E o mare,mare rusine! Niste *** ahtiati numai dupa averi,prosti conducatori,corupti,niste indivizi care ar trebui sa-i gasim dupa gratii. Niste deseuri,gunoaie umane! Au distrus Romania,au anihilat-o si au priponit-o in coada Europei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

206212271108262
Marian Luca  •  19 Decembrie 2020, 20:52

INTREABA TINERETUL DIN ZIUA DE AZI DIN CE CONTINENT FACE PARTE ROMANIA SI EL O SA TI RASPUNDA CU ALTA INTREBARE: DAR CE E ALA CONTINENT? ASTA SA VEDETI CE SPERANTE AVEM DE VIITOR

Vezi toate comentariile (11)
Comentează