SPORTURI  »  BASCHET  »  3X3

Atmosferă demnă de finalele NBA » Bucureștiul a fost gazda Campionatelor Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 13:38 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 13:38

Polonia la masculin și Franța la feminin au devenit campioane mondiale de tineret la baschet 3x3 în competiția găzduită timp de cinci zile de Circul Metropolitan București

Bucureștiul a fost din nou pe harta celor mai importante competiții. De această dată, Circul Metropolitan, a găzduit Campionatele Mondiale de Baschet 3x3. Ultimul meci, finala competiției masculine dintre Polonia și Serbia a oferit mai mult suspans și multă adrenalină.

Serbia avea un avans de patru puncte cu doar 60 de secunde rămase de joc (20-16), iar plavilor le trebuia un singur punct pentru a închide finala și a deveni campioni mondiali. A fost momentul în care polonezul Mateusz Szlachetka a reușit să marcheze ultimele cinci puncte ale echipei sale, incluzând o aruncare decisivă din spatele semicercului.

Atmosferă demnă de finalele NBA » Bucureștiul a fost gazda Campionatelor Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret

La feminin, Franța și-a confirmat statutul de favorită și a învins în finală Statele Unite, scor 21-18. Jucătoarele din Hexagon au încheiat turneul fără înfrângere, cu o medie impresionantă de 21,3 puncte pe meci, având nu mai puțin de șase din cele șapte partide încheiate înainte de limita timpului regulamentar, dintre care trei cu maximum posibil de 22 de puncte.

Spectacol în afara meciurilor de baschet

Peste 10.000 de spectatori au fost în arenele Circului în cele cinci zile de competiție. Iar pe lângă meciurile de baschet și pauzele cu momente artistice speciale au avut o zonă dedicată cu terenuri de baschet 3x3, jocuri de baschet pe consolă, o zonă de relaxare și food court.

Trupa de slam dunk acrobatic Face Team din Ungaria a susținut în premieră la București un moment care a îmbinat salturile pe trambulină și coșurile spectaculoase cu proiecțiile 3D pe suprafața de joc.

Slam dunk-ul a fost la putere, iar Piotr Grabowski (Polonia), Joel Henry (Marea Britanie) si Bartosz Szwed (Danemarca), componenți ai trupei Dunk Elite au ridicat tribunele în picioare cu execuțiile lor.

Spectacolul a fost completat de momentele de freestyle realizate de Gabi Orban pe bicicletă, de show-ul de lumini al trupei Dyversy și de trupele de dans Ana Dance, majoretele iSports Ploiești și Drag de Măgurele.

Citește și:

Imagini scandaloase din cantonamentul campioanei NBA » Draymond Green a făcut KO un alt star, sub privirile șocate ale lui Curry
NBA
Imagini scandaloase din cantonamentul campioanei NBA » Draymond Green a făcut KO un alt star, sub privirile șocate ale lui Curry
Un baschetbalist celebru șochează: „Vara asta am slăbit 45 de kilograme ”
NBA
Un baschetbalist celebru șochează: „Vara asta am slăbit 45 de kilograme ”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează