SPORTURI  »  BASCHET  »  LITIGIU

CSM București pierde un nou proces și are de plătit 310.000 euro!

Jukka Toijala la un meci din campionat în 2018 FOTO sportpictures.eu
Jukka Toijala la un meci din campionat în 2018 FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 15 iunie 2021 15:10 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 18:01

Clubul bucureștean a pierdut litigiul cu foștii săi jucători, Marius Runkauskas și Dragan Zekovic, dar și cu antrenorul Jukka Toijala

Pe data de 6 septembrie 2018, în urma unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, protocolul de colaborare dintre CSM București și CSA Steaua București a fost reziliat de către consilierii municipali.

Locul din prima ligă a revenit celor de la Steaua București, formație ce activează în continuare în primul eșalon valoric, în timp ce CSM București nu s-a mai înscris în nicio competiție la nivel de seniori, deși avea contracte valabile pe următorul sezon cu patru sportivi și un antrenor. 

Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, le transmitea sportivilor aflați sub contract că se află în imposibilitate obiectivă de a onora înțelegerea contractuală, în lipsa unei echipe înscrise în competiție. 

Procese pierdute unul după altul 

Primul baschetbalist care a obținut o hotărâre favorabilă în instanță a fost ucraineanul Iuri Fraseniuk. Acesta s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic care, în vara anului 2019, a obligat CSM-ul la plata sumei de aproximativ 60.000 euro ca urmare a nerespectării angajamentului pentru sezonul 2018/2019. CSM-ul a achitat atunci datoria și a stins litigiul. 

În august 2020, baschetbalistul sloven Luka Lapornik a obținut și el o decizie favorabilă în instanță, iar CSM București a fost obligată la plata a 11.735 lei (2400 de euro), plus dobândă și cheltuielile de judecată. Cea mai grea lovitură a venit pentru CSM București zilele acestea. 

Casa de avocatură care i-a reprezentat pe baschetbaliștii Marius Runkauskas și Dragan Zekovic, dar și pe antrenorul Jukka Toijala în instanță, la Secția a III-a Civilă a Tribunalului București, a anunțat că a câștigat procesul. Clubul Primăriei va trebui să plătească nu mai puțin de 310.000 euro! O sumă uriașă, cea mai mare plătită până acum în vreun proces de CSM București. 

CSM București a chemat în garanție Clubul Sportiv al Armatei "Steaua", fiind de părere că acesta din urmă ar trebui să suporte contractele neonorate.

Sumele pe care le au de primit

  • Jukka Toijala 265.614 lei (54.000 euro)
  • Marius Runkauskas 528.954 lei (108.000 euro)
  • Ragan Zekovici 335.573 lei (69.000 euro)
  • *la aceste sume se adăugă cheltuielile de judecată și dobânda

Citește mai multe știri din sport:

Interviu spectaculos realizat de Cristian Geambașu la Paris cu Ilie Năstase pe aleile din complexul de la Porte d'Auteuil: „În ‘68 am ajuns cu autobuzul la Roland Garros”

Ţinta lui Novak Djokovic în acest an: Golden Slam

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează