SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

CSM Oradea s-a calificat în finală. A doua finalistă se poate decide miercuri

Orădenii ascultând indicațiile antrenorului Cristian Achim FOTO sportpictures.eu
Orădenii ascultând indicațiile antrenorului Cristian Achim FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 14:56 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 15:19

După 3-0 la general cu FC Argeș Pitești, bihorenii se vor bate din nou pentru titlu. În cealaltă semifinală, U BT Cluj conduce cu 2-1 pe CSO Voluntari

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a învins-o pe FC Argeş Piteşti cu 3-0 la general. După două succese la Oradea, 78-54 și 79-59, luni seara bihorenii au câștigat și în Trivale, 81-79, și au obținut victoria care-i despărțea de finală.

CSM Oradea obține astfel a cincea calificare consecutivă în finala campionatului. Bihorenii sunt ultimii campioni ai României, în 2019, după ce sezonul trecut campionatul nu s-a disputat până la capăt din cauza pandemiei. 

Oradea vine după un sezon senzațional. Echipa antrenată de Cristian Achim s-a calificat în Final Four-ul FIBA Europe Cup, a treia competiție europeană, ocupând în final locul 3.

Clujul e favorită

În cea de-a doua semifinală a Ligii Naționale, între U BT Cluj Napoca și CSO Voluntari, scorul este acum 2-1 la general pentru ardeleni. U BT a câștigat primele două partide de pe teren propriu, 88-83 şi 89-67, însă ilfovenii împing disputa în prelungiri după succesul din meciul 3, 100-95. 

Partida a patra va avea loc tot la Voluntari, azi, de la ora 19:00. Doar dacă Voluntariul va câștiga, se va mai juca și meciul 5, la Cluj Napoca. În caz contrar, clujenii se califică în finală. Echipa antrenată de sârbul Duško Vujoševići este mare favorită, dar Voluntariul, deținătoarea Cupei României, poate produce surpriza. Clujenii vizează al 6-lea titlu din istorie, ultimul fiind obținut în 2017.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN BASCHET: 

Hegemonia celor de la Sepsi continuă » O singură înfrângere în cele 31 de partide disputate în acest sezon!

O întâmplare cu Sabrina Ionescu a devenit virală pe internet: „Tatăl ei s-a întors spre mine, a ridicat un deget și a zis: «Nu. Nu e bună»” » Reacția baschetbalistei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close