SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

Decizie de ultimă oră luată de Comitetul Olimpic Internațional » Sportul la care românii fac legea a fost introdus oficial în programul Jocurilor Olimpice!

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 iunie 2017 18:04

Comitetul Olimpic Internațional a decis, vineri, 9 iunie, introducerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția 2020, de la Tokyo.

Singurul sport de echipă în care România are medalie la ultimele două ediții de Campionat Eeuropean (la masculin, apoi la feminin), a fost pus pe șine spre roster-ul olimpic de către o echipă de organizatori români, Sport Arena Streetball.

Promoterul din România a organizat la București, în 2013, primul turneu 3 la 3 de prezentare pentru Comitetul Internațional Olimpic, și a susținut neîntrerupt campania “din stradă la Olimpiadă”.

“Cei de la Sport Arena Streetball au fost pionieri în dezvoltarea baschetului 3x3, care acum a devenit disciplină olimpică”
Patrick Baumann, secretarul general al FIBA, care este și membru în board-ul CIO

În ultimii trei ani Sport Arena Streetball a organizat câteva dintre cele mai mari evenimente ale acestei discipline: două ediții FIBA 3x3 World Tour Final și două ediții ale Campionatelor Europene – la București. Astfel, Sport Arena Streetball a betonat poziția baschetului 3x3 pe două continente – Europa și Asia.

Sport Arena Streetball a patentat o rețetă, în care spectacolul sportiv de sub panou este completat de muzică, majorete şi demonstraţii incredibile de slam-dunk precum și un sistem competițional care a fost replicat la scară globală în FIBA 3x3 World Tour.

“Organizând eveniment de baschet 3x3 încă din anul 2005, Sport Arena Streetball a fost un element cheie în dezvoltarea acestei discipline, din stradă la Jocurile Olimpice
Alex Sanchez, FIBA 3x3 Managing Director

România a obținut rezultate remarcabile la ultimele două ediții ale Campionatelor Europene, aur la masculin, în 2014 și argint la feminin, în 2016. Tot în 2014, la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, ambele echipe tricolore au atins faza sferturilor de finală.

De asemenea, echipa Bucureștiului s-a aflat în două rânduri printre primele patru echipe ale lumii în FIBA 3x3 World Tour Final – Istanbul și Tokyo și a participat în 2014 la FIBA 3x3 All Stars de la Doha. 

Turneul olimpic la baschet 3x3 va cuprinde opt echipe în competiția masculină și opt echipe în competiția feminină.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close