SPORTURI  »  BASCHET  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

Un fost star din NBA suferă de o tumoare pe creier » A început deja tratamentul

Dikembe Mutombo / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Dikembe Mutombo / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2022 09:39 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 10:48

Dikembe Mutombo (56 de ani), fost star în NBA, suferă de o tumoare pe creier. Fost component al echipelor Philadelphia 76ers, Knicks sau Rockets, acesta a început deja tratamentul la o clinică din Atlanta.

NBA a transmis în week-end informații despre situația lui Dikembe Mutombo, asigurând că starea de spirit a fostului baschetbalist e una bună. 

Dikembe Mutombo, fost star în NBA, suferă de o tumoare pe creier

Primeşte cea mai bună îngrijire de la o echipă de specialişti din Atlanta şi este într-o stare de spirit extraordinară.

Dikembe și familia sa cer ca intimitatea lor să fie respectată în această perioadă, pentru a se putea concentra pe îngrijirea de care el are nevoie”, au transmis reprezentanții NBA, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Dikembe Mutombo, o figură inconfundabilă în NBA la finalul anilor '90, a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător defensiv al sezonului (1995, 1997, 1998 și 2001).

Dikembe Mutombo, implicat în lupta pentru o cauză nobilă

Fostul baschetbalist, cunoscut pentru munca sa în domeniul umanitar, și-a dedicat activitatea caritabilă unei cauze importante: eradicarea sărăciei din Africa. În trecut, Mutombo, care s-a născut în Republica Democrată Congo, a pus bazele unei fundații care a ajutat la construirea unui spital de 15 milioane de dolari în Kinshasa, orașul lui natal.

VIDEO Dikembe Mutombo și 10 momente de colecție din carieră

Citește și alte știri din baschet:

VIDEO Imagini scandaloase din cantonamentul campioanei NBA » Draymond Green a făcut KO un alt star, sub privirile șocate ale lui Curry

FOTO La 50 de ani, uriașul Shaquille O'Neal „vrea să devină un sex-simbol” » A dat jos peste 15 kilograme și arată spectaculos

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează