SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA EUROBASKET 2021

Duel tare pentru România! Naționala masculină joacă împotriva Spaniei în calificările pentru FIBA EuroBasket 2021

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 21:10

Naționala masculină debutează joi, la Cluj-Napoca, în calificările pentru FIBA EuroBasket 2021 cu un meci împotriva Spaniei, campioană mondială en titre. Partida începe la ora 18:00.

Baschetbaliștii „tricolori” speră ca BT Arena să fie plină pentru meciul lor de gală din grupa A a calificărilor pentru FIBA EuroBasket 2021. E prima partidă din această campanie, care se va încheia la anul, iar adversara este una extrem de puternică. Naționala Spaniei evoluează în prima confruntare oficială, după ce a devenit campioană mondială la finalul anului trecut, în China. 

Antrenorul Sergio Scariolo mizează pe o altă echipă în confruntarea cu România. Din lotul de 17 nu fac parte jucătorii spanioli din NBA sau cei implicați în Euroligă. Totuși, din formația care va evolua la Cluj-Napoca fac parte și doi campioni mondiali: Javi Beirán și Xavi Rabaseda.Ultima confruntare dintre Spania și România a avut loc în septembrie 2017, când cele două formații s-au duelat într-o partidă care conta pentru Grupa C a FIBA EuroBasket, desfășurată la Cluj-Napoca, atunci când ibericii s-au impus cu 91-50. 

„Nu avem nimic de pierdut , dacă facem un meci bun toată lumea e mulțumită. Am mai jucat împotriva Spaniei la Cluj la EuroBasket, e un sentiment de nedescris și îți dă energie mult mai multă când joci cu o asemenea echipă", a spus Radu Paliciuc După duelul din BT Arena, România va întâlni luni, în cadrul grupei A, Israelul, în timp ce Spania se va întâlni Polonia duminică. 

Primele trei clasate merg la turneul final, care va fi găzduit de Cehia, Germania, Georgia și Italia. 

Citește și: 

Tensiuni în handbal! Alexandru Dedu refuză cluburile: „Strategia FRH o fac eu, că de asta am fost ales!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează