SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Tensiuni în handbal! Alexandru Dedu refuză cluburile: „Strategia FRH o fac eu, că de asta am fost ales!”

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 18:11

Invitat la întâlnirea cluburilor din Liga Națională, președintele FRH, Alexandru Dedu, a răspuns cu un refuz. „Strategia FRH o fac eu, că de asta am fost ales”, a transmis Dedu.

Reprezentanții cluburilor din Liga Națională se întâlnesc joi, la Cisnădie, ca să discute despre schimbarea criteriilor de valoare pentru jucătorii străini care pot evolua în România la nivelul primei divizii. Este ceea ce oficialii echipelor masculine au făcut acum mai bine de o săptămână. 

Reprezentanții formațiilor de băieți au trimis propuneri concrete către Consiliul de Administrație, dorind ca reglementările FRH în privința transferurilor să fie schimbate pentru că doar pun bețe în roate performanțelor la echipele de club. Pe locul 2 în Europa, pe vechile criterii Liga Națională feminină a ajuns pe locul 2 în topul campionatelor puternice din Europa, după Ungaria, pe criteriile vechi, în care cluburile aveau voie să transfere jucătoare de la orice echipă națională!

 Acum, de când FRH a impus ca jucătoarele să vină doar de la primele 10 echipe în topul Europenelor, Mondialelor sau de la Jocurile Olimpice, cluburile întâmpină mari greutăți. Tocmai de aceea, reprezentanții cluburilor feminine vor și ei ca federația să schimbe regulile gândite peste noapte, fără consultarea lor. 

La întâlnirea de la Cisnădie au fost invitați și președintele Alexandru Dedu, dar și vicepreședintele pe probleme de handbal feminin, Steluța Luca. „Dedu a transmis ceva de genul: «Nu vin la nico întâlnire! Strategia federației o fac eu, că de asta am fost ales». Iar Steluța Luca, deși âși dăduse acordul, a fost însărcinată cu alte obligații, în aceeași zi, ca să nu poată veni”, a dezvăluit un om important din federație.

 „Handbalul pe persoană fizică!”

 Cluburile sunt revoltate și vor să meargă până la capăt. „Era de bun simț să vină la întâlnire. Sunt cluburile pe spatele cărora federația trăiește, că doar cluburile plătesc o grămadă de taxe! Care e strategia federației că am ajuns la toate nivelurile în lumea a doua și a treia cu echipele naționale?", transmit oamnii de handbal. „La FRH acum merge strategia pe persoană fizică, după interesele proprii, nu pe interesele handbalului românesc”, au încheiat contestatarii lui Dedu.

Citește și: 

Scandal după venirea lui Per Johansson la CSM București: „De-asta a fost adus!?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
844831225687843
Petre Stoian  •  20 Februarie 2020, 12:59

La inceputul lui decembrie 2019 Al.Dedu a fost intrebat de un ziarist daca acel tratament de la Brasov s-a aplicat si celor de la Centrul National pentru tineret ; a raspuns " Nu stiu , nu cred fiindca tratamentul e destul de scump" ; a fost mai discret o perioada dar acum revine ; a aflat totusi ce s-a intimplat la Brasov, la CNE ?

pafnutie.becaliu
pafnutie.becaliu  •  20 Februarie 2020, 09:35

E federatia lui mama lui, adusa de acasa? Cluburile sunt sclave pe camp!? Interesanta abordare....

860474370654943
Luter King  •  20 Februarie 2020, 09:11

ce poti sai ceri unui militica ? domnilor ce pastoriti financiar hndbalul romanesc ,voi ati ales un schiop in CC. si acum va revoltati inutil in fata unui om ce nu are decat o emisfera in TARTAGUTA .deci el fe la sine putere hotaraste ce si cum, fiind ales de comunitatea handbalistica a tarii .elegant si de bun simt era si este sa se CONSULTE CIU CEI CARE L-AU ALES .asta se comporta precum politruci alesi pe 4 ani si nu au habar decat de propiul BUZUNAR .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează