BASCHET  ·  CORONAVIRUS

Din Spania, doi baschetbaliști români oferă declarații sfâșietoare: „Sper din suflet ca în România să nu se ajungă la același nivel!”

Spania este a doua cea mai afectată țară europeană de coronavirus, după Italia // sursă foto: Guliver/gettyimages
Spania este a doua cea mai afectată țară europeană de coronavirus, după Italia // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2020 15:07

Baschetbaliștii Alex Olah și Emanuel Cățe, componenți ai echipei naționale, au povestit cât de grave sunt lucrurile în Spania în această perioadă.

Românii se află în prezent în Peninsula Iberică, ei jucând la echipe din Spania, Alex Olah, 26 de ani, la Leche Rio Breogan, iar Emanuel Cățe, 22 de ani, la Ucam Murcia. Ei încearcă să-i avertizeze pe conaționalii lor de gravitatea situației în care se află întreaga lume din cauza pandemiei de COVID-19. Mesajul lor este: „Stați în casă, să nu ajungeți cum suntem noi aici!"

Sunt izolați de două săptămâni și încearcă să facă să treacă timpul mai repede: se uită la seriale, citesc cărți de dezvoltare personală și așteaptă să își reia antrenamentele și meciurile. 

3434 deceses-au înregistrat în Spania, din cauza COVID-19

„Stau de 11 zile în casă, ca toată lumea din Murcia. Sunt peste 40.000 de cazuri și specialiștii anunță o creștere mult mai rapidă decât cea din Italia. Vă rog, stați în casă pentru a opri această pandemie cât mai repede. Probabil, în România nu vă dați seama cât de gravă este situația și sper din suflet să nu se ajungă la același nivel ca în Spania. Mi-e dor de baschet și îmi doresc să revin la antrenamente și la meciuri", a spus Emanuel Cățe.

Apelul lui este urmat de cel al lui Alex Olah: „De 12 zile s-a oprit activitatea la club, iar eu stau în casă. Am ales să rămân în Spania, pentru a opri răspândirea virusului și a-mi proteja familia. Știu că este o perioadă grea, dar vă rog să facem un lucru simplu: să ne protejăm pe noi, pe familiile noastre și pe semenii noștri. Stați în casă! Sănătatea este cea mai importantă".

VIDEO. #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește și alte știri despre coronavirus:Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (2)
ionescugeorge77  •  25 Martie 2020, 16:35

pai noi vrem sa ajungem Spania ...si sa o depasim...

maccsero  •  25 Martie 2020, 16:27

Prea târziu. Presa afirmă că în România au apucat să intre, în câteva săptămâni, cca 800.000 de persoane. Majoritatea veneau din... Spania, Italia, Franța. Ce era de răspândit s-a cam răspândit deja. Acum așteptăm doar efectele. Și nu vă bazați prea mult pe cifrele oficiale, oricum în creștere foarte rapidă: după specialiști, numărul contaminaților (nedepistați) e cu mult mai mare.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1