SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

FOTO Cotropiți » Steliștii n-au putut repeta evoluția foarte bună din meciul cu Trabzonspor și au pierdut pe teren propriu cu Banvitspor, scor 64-78

FOTO: Cristi Preda +3   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 21:51

Steliștii au surprins cîștigînd în fața lui Trabzonspor în Eurocup, în urmă cu o săptămîna. Victoria le-a dat speranțe înaintea jocului cu Banvitspor, o altă echipă din Turcia, ultima clasată în grupa D, sub români.

Otomanii, aproape toți cu pașaport american, au arătat însă foarte bine, dînd dovadă de o siguranță extraordinară. După primul sfert de oră scorul era 20-15 pentru ei.

Peluza Sud, la datorie

Românii au fost încurajați frenetic de o parte din galeria pierdută a echipei de fotbal. Aproximativ 200 de membri ai Peluzei Sud s-au aflat în tribunele de la Sala Polivalentă din București și au cîntat pe tot parcursul jocului. Obișnuiți cu atmosfera incendiară, turcii nu s-au lăsat intimidați și și-au văzut de treabă, iar la pauză tabela arăta 41 la 27 pentru ei.

Roș-albaștrii, cu un Nicoară în mare formă, au mai echilibrat balanța în startul celui de-al treilea sfert, apropiindu-se la un moment dat la 10 puncte de oaspeți. Banvitspor, cu o garnitură alcătuită în totalitate de americani, acești brazilieni ai baschetului, a apăsat din nou pe accelerație și înaintea ultimului sfert tabela arăta 55-42.

Sfertul 4 a început dezastruos pentru ai noștri, turcii mărindu-și avantajul la 20 de puncte și cîștigătoarea partidei era deja stabilită. Pe final, ai noștri au mai recuperat din handicap, dar nu au mai avut puterea să revină, și Banvitspor s-a impus cu 78-64.

Două meciuri în deplasare

Steaua CSM EximBank evoluează în grupa D din Eurocup, alături de cinci nume mari din baschetul continental: Unics Kazan (Rus), care este şi lider în clasament, Trabzonspor Medical Park (Tur), Banvit Bandirma (Tur), Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi Aris Salonic (Grecia). Următoarele meciuri ale românilor vor avea loc pe 3 şi pe 10 noiembrie, în deplasare, la Salonic, respectiv la Podgorica.

Top marcatori la Steaua

1. Nicoară 17p
2. Amis 13p
3. Marinovici 12p

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează