SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA CAMPIONATULUI / CSM TÎRGOVIŞTE-ICIM ARAD 82-85 (SCOR GENERAL: 2-3)

FOTO O nebunie de finală! » ICIM Arad a cîştigat aseară, la Tîrgovişte, al 9-lea titlu din istorie, chiar pe terenul marilor rivale

Wirth, Brosovszky şi Risper (de la stînga la dreapta), care au marcat împreună 46 de puncte, arată cine e numărul unu Foto: Raed Krishan (Tîrgovişte) +6   FOTO
Wirth, Brosovszky şi Risper (de la stînga la dreapta), care au marcat împreună 46 de puncte, arată cine e numărul unu Foto: Raed Krishan (Tîrgovişte)

Articol de - Publicat marti, 14 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 13 mai 2013 23:26

Conduse cu 18 puncte în primul sfert, ardelencele au revenit incredibil, cîştigînd meciul decisiv cu 85-82

CSM Tîrgovişte şi ICIM Arad au pus monopol pe titlu în România, în ultimii 18 ani. Nici o altă echipă nu a reuşit să mai cîştige tricourile de campioane din 1997 încoace, cînd ACRO Bucureşti devenea campioană! Rivalitatea dintre Arad şi Tîrgovişte a continuat şi în acest sezon.

Click aici pentru o FOTO de la meci!

S-au bătut cu toate forţele, au ajuns în finală, iar acolo au cîştigat, fiecare, cîte două partide, una pe terenul advers. Aseară, la Tîrgovişte, s-a jucat meciul decisiv, al cincilea, cu titlul pe masă! 2.500 de spectatori au umplut pînă la refuz Sala Sporturilor. Au crezut în favorite şi acestea le-au şi dat speranţe. După primele cinci minute, CSM conducea cu un incredibil 18-0! Tihonenko, Ajavon, Robbins, Davis au făcut legea. De partea cealaltă, ardelencele parcă puneau prima dată mîna pe minge. După acest început slab, ceva s-a schimbat radical în jocul Aradului. Mai atente în apărare, mult mai determinate, Givens, La Plante, Risper, Brosovsky-Boriga şi Wirth au început revenirea!

În sfertul 3, deja ICIM a trecut la conducere! Precizia americancelor de la Arad a fost de-a dreptul incredibilă. Trioul Risper-Givens-Wirth nu a putut fi oprit. Coş după coş, iar diferenţa a crescut pentru oaspete. În sala din Tîrgovişte au început să se audă doar cei 30-40 de fani veniţi de la graniţa de vest. Secundele s-au scurs nemiloase, la final, pentru echipa care în actualul sezon reuşise prima calificare în Euroliga feminină. De pe margine, Ancuţa Stoenescu şi Florina Paşcalău, accidentate, au privit neputincioase cum Aradul zboară spre titlu. 82-85 la final, un scor care a golit sala din Tîrgovişte în doar cîteva minute.

Arădencele abia şi-au început însă fiesta. A curs şampania, s-a cîntat de bucurie, s-au făcut poze. Chrissy Givens şi Monica Brosovszky Boriga au luat toba galeriei şi toată echipa a făcut trenuleţul fericirii, în ritmul dictat de coechipierele lor.

"Dumnezeu a vrut ca noi să fim campioane!"
Monica Brosovszky Boriga a plîns la finalul partidei de aseară. Au fost lacrimi de fericire, dar şi de tristeţe. "Dumnezeu a vrut ca noi să cîştigăm titlul anul acesta. Asta pentru că, eu cred, am meritat mai mult. Al doilea meci al finalei, jucat la Tîrgovişte, l-am pierdut numai la un punct, apoi am ratat să punem capăt finalei în meciul patru, în faţa propriilor suporteri! Dar e mai frumos aşa, victoria e mult mai dulce", a declarat Monica. Soţul său, primarul oraşului Tîrgovişte, nu a mai stat pînă la final, să vadă bucuria nevestei. "Îmi pare rău pentru el, pentru aceşti oameni minunaţi de la Tîrgovişte, ştiu cum e, am jucat atîţia ani şi aici, dar acum mă bucur pentru victoria echipei mele!", a încheiat Monica.

Rezultatele finalei
CSM Tîrgovişte-ICIM Arad 54-59
CSM Tîrgovişte-ICIM Arad 79-78
ICIM Arad-CSM Tîrgovişte 67-58
ICIM Arad-CSM Tîrgovişte 73-76
CSM Tîrgovişte-ICIM Arad 82-85

"Am cîştigat acest titlu cu bani foarte puţini!"
Antrenorul Dan Moraru spune că rezultatele echipei puteau fi şi mai bune dacă Aradul ar fi avut linişte financiară. "Am reuşit minuni într-o criză cumplită!"

E antrenorul de vreme rea de la Arad. Cînd s-au schimbat antrenorii, Dan Moraru a fost adus în locul tehnicienilor demişi la Arad. Nu mai e la prima tinereţe, e pensionar, dar a reuşit aseară, la Tîrgovişte, să cîştige "cel mai frumos şi mai disputat titlu", după cum el declară.

- Domnule Moraru, al cîtelea titlu e pentru dumneavoastră?
- Nu mai ştiu, cred că al cincilea, dacă nu greşesc, dar cu siguranţă e cel mai muncit şi cel mai frumos. Pentru că faci lucrurile mai greu cînd eşti mai bătrîn (rîde).

- Aţi mai crezut în revenire după ce aţi fost conduşi cu 18-0?
- Da, de ce nu?! În finala Cupei României noi am condus Alba Iulia, la pauză, cu 20 de puncte diferenţă, şi am pierdut. Atunci însă veneam după săptămîni întregi în care nu ne antrenaserăm pentru că fetele nu-şi primiseră banii.

- E un titlu de criză?
- Da, e un titlu de criză. A fost luat cu bani foarte puţini. Sper ca această echipă să mai existe şi în continuare. Am reuşit tot ce se putea, Cupa Europei Centrale, titlul de campioană, am jucat finala Cupei. E extraordinar!

- Ce a avut Aradul în plus faţă de Tîrgovişte?
- Mă laud singur! Antrenor!

CSM Tîrgovişte se desfiinţează?
La Tîrgovişte se vorbeşte că echipa se va desfiinţa la finalul actualului sezon, nemaifiind bani! De altfel, spectatorii au afişat la meciul de aseară mai multe bannere prin care cereau ca echipa lor de suflet să nu moară! "E o situaţie foarte grea. Fetele nu ştiu încotro o vor apuca. Probabil că şi acest lucru a contat enorm. Nu vreau să scuz înfrîngerea, dar acesta e adevărul", a declarat antrenorul de la Tîrgovişte, Florin Nini. CSM Tîrgovişte a mai trecut prin astfel de momente. În 2010, după ce a luat titlul, echipa nu a mai fost susţinută financiar. S-a revenit apoi în acest an, cînd Tîrgovişte a reuşit un parcurs excelent în Euroligă, fiind prima echipă care a reuşit să joace în cea mai importantă competiţie europeană.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează