SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO Naţionalele de baschet 3x3 ale României, în grafic după prima zi a Mondialelor de la Moscova

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 10:57

Prima zi a Campionatelor Mondiale de baschet 3x3 a dus patru victorii naţionalelor tricolore, două la masculin şi două la feminin, iar echipele noastre naţionale sunt în grafic pentru calificarea în optimile de finala ale competiţiei care are loc la Moscova.
Băieţii au avut parte de un debut de foc, împotriva Qatarului, ţară care a găzduit în iarna trecută FIBA 3x3 All Stars. Romania a invins la limita, scor 17-15, împotriva unei echipe foarte puternice din punct de vedere fizic, care ne-a dat o puternica replica sub panou.

A urmat apoi un joc teribil, cu Argentina, meci care părea la un moment dat câştigat de echipa noastră. Cu sud-americanii aflaţi în penalizare, România se afla la conducerea jocului şi, după un meci în care s-a jucat la limita regulamentului, se îndrepta către victorie. Câteva greşeli inexplicabile ale jucătorilor noştri le-au dat şansa argentinienilor să revină şi să câştige în cele din urmă cu 19-18.

Ultima partidă era crucială pentru băieţi, dar aceştia s-au mobilizat excelent împotriva naţionalei Venezuelei. Bogdan Popescu a marcat trei aruncări de la mare distanţă, Angel Santana şi Cătălin Vlaicu au conlucrat excelent, iar Vasile Ştefan a oferit energie venind de pe bancă, într-un meci încheiat cu 19-11 pentru tricolori.

Fetele au avut mult mai puţine emoţii în prima zi. Victoria cu Siria a venit normal, diferenţa de valoare dintre cele două echipe fiind evidentă, scor 17-8.

Meciul cu Italia se anunţa mai dificil, însă Flori Diaconu a dat tonul prin reuşitele sale iar Anca Şipoş a contribuit şi ea din plin la ofensivă, anihilând în acelaşi timp pivotul adversarelor. Determinarea cu care au jucat Andra Haas şi Cristina Bigică, ultima terminând meciul cu răni la genunchi după două plonjoane după minge, a completat o imagine care corespunde cu statutul tricolorelor, acela de cap de serie numărul 1 al competiţiei. A fost o victorie cu 17-10, iar fetele cu greu mai pot rata calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

Băieţii, în schimb, au neapărată nevoie de o victorie în partidele cu Rusia şi Lituania, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor, în caz contrar şansele lor de a merge mai departe fiind foarte mici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează