BASCHET  ·  JO TOKYO

Gânduri de medalie » Jucătoarele din naționala de baschet 3x3 a României vor să dea lovitura la Tokyo: „Șansele sunt mari”

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 14:54

Jucătoarele din naționala de baschet 3x3 a României țintesc un loc pe podium la JO de la Tokyo. Vor fi doar 8 echipe în competiție. 

Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel și Gabriela Irimia au produs una dintre surprizele plăcute în sportul românesc în 2019. Au calificat "naționala" de baschet 3x3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fetele vor să nu se oprească aici.

 „Încă nu m-am obișnuit cu ideea calificării, e puțin ireal. Am sperat că vom ajunge acolo, dar e incredibil că am și reușit. E o performanță enormă, un eveniment istoric. Sunt opt echipe, deci șansele de medalii sunt mari. 

Câștigi trei meciuri și medalia e a ta. Ne batem pentru medalii, dacă tot mergem acolo”, a declarat Gabriela Mărginean, componentă a echipei naționale de baschet 3x3.

Pe locul 4 în lume 

În 2019, naționala României de 3x3 s-a situat pe locul al 4-lea în ierarhia mondială și pe locul al 2-lea în Europa. Rusia, China și Mongolia sunt celelalte națiuni care și-au asigurat deja prezența la Tokyo. Lor li se vor alătura alte patru echipe care vor fi stabilite în urma unor turnee de calificare.

„Jocurile Olimpice vor fi diferite de orice altă competiție la care am participat până acum. Cu echipele de 3x3 ne-am obișnuit, am jucat cu ele toată vara asta și știm la ce să ne așteptăm. Cu siguranță emoțiile vor fi mult mai mari decât de obicei”, crede Elisabeth Pavel și ea componentă a echipei naționale.

„Am muncit foarte mult, vară de vară ne-am strâns și am jucat turnee în țară și în străinătate. Avem emoții, dar sunt constructive. De fiecare dată când am avut emoții am jucat foarte bine”, spune și Gabriela Irimia.

58 de ani de la ultima participare la JO 

România a mai fost reprezentată o singură dată în intrecerile olimpice, la baschet, la ediția de la Helsinki din 1952

Echipa masculină nu a reușit atunci accederea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia și Canada.

  • foto: baschet.ro

Vezi și: A fost un fotbalist muncitor, iar acasă un familist convins. După 12 ani de căsnicie, Cristi Chivu surprinde pe toată lumea: „Tot...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
UTA Arad - Turris Turnu Măgurele
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Cupa României
Poli Iași - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Bournemouth - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Mallorca - Levante
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
SPAL - Udinese
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Eibar - Leganes
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Verona - Inter
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1