SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Golden State Warriors s-a calificat în finala NBA » Performanță fabuloasă reușită de formația din California

Stephen Curry, Golden State Warriors
Foto: Imago
Stephen Curry, Golden State Warriors Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2022 12:37 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 15:02

Golden State Warriors a câștigat meciul 5 cu Dallas Mavericks, scor 120-110, și s-a calificat în marea finală NBA pentru a 6-a oară în ultimii 8 ani.

  • Toate rundele din play-off-ul NBA se joacă pe sistemul „cel mai bun din 7 meciuri”

Steph Curry & Co nu au avut probleme în seria cu Dallas Mavericks. Considerată favorită înainte de duel, Golden State și-a respectat blazonul și va juca o nouă finală în cea mai importantă ligă de baschet a planetei.

Mesajul intern transmis de DDB » Ce prime ar putea încasa jucătorii lui Dinamo în cazul salvării
DINAMO - U CLUJ
Mesajul intern transmis de DDB » Ce prime ar putea încasa jucătorii lui Dinamo în cazul salvării

Golden State Warriors, din nou în finala NBA

După doi ani în care nici măcar nu s-a calificat în play-off, franciza din San Francisco a revenit în ultimul act al competiției, după o prestație convingătoare cu cei de la Dallas.

Deși texanii au dat semne de viață în meciul 4, reușind să câștige primul lor duel al seriei, nu a mai fost loc de o surpriză în această dimineață la Chase Center. 

Golden State a început foarte tare întâlnirea, iar la pauză tabela deja indica scorul de 69-52 în favoarea gazdelor. Dallas a încercat să revină în repriza secundă, dar fără succes. Eforturile lui Luka Doncic (28 de puncte) și ale lui Spencer Dinwiddie (26 de puncte) au scăzut diferența la 10 puncte, însă doar atât.

Warriors, conduși de un Klay Thompson în mare formă (32 de puncte, cel mai bun marcator al meciului), au câștigat la pas seria, scor 4-1, și își așteaptă acum adversara din finală. Californienii o vor întâlni pe câștigătoarea dintre Miami Heat și Boston Celtics (franciza din Massachusetts conduce seria cu scorul de 3-2).

  • Meciul 6 dintre Boston Celtics și Miami va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 3:30, și va fi televizat de Orange Sport.

Performanță fabuloasă reușită de Golden State Warriors

După triumful din această dimineață, Golden State s-a calificat pentru a 6-a oară în finala NBA în ultimii 8 ani. Este prima echipă care reușește o astfel de performanță de la celebra formație a lui Chicago Bulls din anii '90, condusă atunci de Michael Jordan.

Această calificare e specială pentru că nimeni nu se aștepta la începutul sezonului să revenim aici 
- Draymond Green, Golden State Warriors

Citește și alte știri despre baschet:

VIDEO EXCLUSIV Americanul care a decis să reprezinte România dezvăluie: „Simt ceva deosebit când aud imnul. Românii îmi dau din patriotismul lor”

VIDEO Antrenorul lui Golden State a dat cu pumnul în masă și i-a făcut praf pe politicieni, după masacrul cu 21 de morți din Texas: „Puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Dark_Angel
Dark_Angel  •  02 Iunie 2022, 21:48

Am zis de la inceput ca se vor califica in marea finala. erau echipa mai puternica. ramane sa vedem daca si Miami va ajunge acolo sau Boston va fi finalista cealalta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează