SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

foto „Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori. Dacă nu ar fi fost copiii mei, m-aș fi sinucis!” » Un star din NBA vorbește despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat

John Wall (foto: Imago) +13   FOTO
John Wall (foto: Imago)

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 12:30 / Actualizat joi, 14 martie 2024 12:32

Jucătorul lui Los Angeles Clippers, John Wall, 33 de ani, a făcut o confesiune sensibilă în cadrul unui podcast. Starul din NBA a vrut să se sinucidă de două ori.

Nu e prima dată când americanul a vorbit despre problemele de sănătate mintală. El o mai făcuse într-un articol semnat în The Players Tribune.

Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”
RAPID
Surse judiciare, pentru GSP: Daniel Niculae, urmărit penal în calitate de suspect! Are același statut în dosar precum „Bocciu”

John Wall: „Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori. Dacă nu ar fi fost copiii mei, m-aș fi sinucis!”

„Știu cum este... Și încerc să le spun oamenilor că problema sănătății mintale este una foarte serioasă. A trebuit să mă duc la un terapeut. Dacă nu ar fi fost cei doi copii ai mei, m-aș fi sinucis. Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori și mulți oameni apropiați mie, prietenii mei de atunci, nu au știut despre asta.

A apărut un videoclip în care făceam gesturi de bandă de stradă și chestii de genul ăsta, atunci am fost în cel mai întunecat moment al meu, încercând să găsesc fericirea... M-am gândit la copiii mei, mi-am dat seama că îi dezamăgesc”, a spus John la The OGs, în dialogul cu foștii jucători Udonis Haslem și Mike Miller.

În 2020, John a ratat întreg sezonul și s-a chinuit să-și găsească un loc în NBA. A semnat cu Houston Rockets, iar doi ani mai târziu a ajuns la LA Clippers.

Conform presei americane, John Wall a câștigat de-a lungul carierei peste 276 de milioane de dolari.

Pentru baschetbalist, ultimii ani au fost un coșmar. Pe plan personal, a pierdut două persoane dragi, mama și bunica. În același timp, pe plan profesional a suferit o accidentare groaznică, poate cea mai grea din cariera unui sportiv: la călcâi. A urmat o operație, apoi i s-a infectat locul inciziei, după care a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, după ce a alunecat în casă și a căzut.

Problemele medicale l-au făcut să rateze ceva mai mult de două sezoane în NBA, iar psihic a fost la pământ.

Problemele au venit una după alta. John le-a depășit, în cele din urmă, iar acum vorbește despre vulnerabilitatea sa și despre chestiunile de sănătate mintală cu care s-a confruntat.

Și-a pierdut mama și bunica, apoi o accidentare l-a scos din circuit pentru două sezoane

„Nimeni n-are o viață ușoară, toți avem suișuri și coborâșuri. Cred însă că puțini ar rezista așa cum am făcut-o eu. Am apelat la un terapeut. Mulți cred că nu au nevoie de ajutor, că pot trece singuri peste probleme oricând. Dar trebuie să fii sincer cu tine însuți și să ceri ajutor, să găsești calea cea mai bună pentru a ieși iar la suprafață, iar eu am făcut asta”.

În 2019, John a aflat că mama lui suferă de cancer la sân. La început, s-a încurajat singur, ca să poată să fie puternic în fața ei. Și-a spus că totul va fi bine, că trec ei și peste asta.

„Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori. Dacă nu ar fi fost copiii mei, m-aș fi sinucis!” » Un star din NBA vorbește despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat
John Wall și mama lui (foto: Instagram)

Frances a început ședințele de chimioterapie și John n-a lipsit nicio clipă de lângă ea, pentru că n-a conceput să o lase să treacă singură prin tot chinul. Și-a pus toată încrederea în tratamentul dur, dar care era unica fărâmă de speranță pe care o aveau.

Mama baschetbalistului avea 58 de ani. N-a avut norocul să învingă boala, s-a stins încet, încet și până la final John a stat lângă ea: „Am mers cu ea la fiecare ședință, am stat lângă ea trei zile pe canapea îmbrăcat în aceleași haine, am văzut-o dându-și ultima suflare”, rememorează sportivul.

Un an mai târziu, în plină pandemie COVID-19, John și-a pierdut și bunica. A suferit enorm: „A fost cea mai neagră perioadă din viața mea. La un moment dat, m-am gândit chiar să mă sinucid”.

John Wall și pasiunea pentru tatuaje

John e pasionat de tatuaje. Când mama lui a aflat că are cancer, el și-a tatuat pe ceafă chipul ei alături de cuvintele „dragă mamă”. În 2020, după decesul lui Frances, și-a tatuat fața mamei și pe gât, alături de data nașterii și a morții ei.

John Wall e pasionat de tatuaje (foto: Instagram)
John Wall e pasionat de tatuaje (foto: Instagram)
John Wall e pasionat de tatuaje (foto: Instagram)
John Wall e pasionat de tatuaje (foto: Instagram)
John Wall e pasionat de tatuaje (foto: Instagram)
+9 FOTO

Vorbește alert și detașat și le spune și altora că, oricât de mult suferi, viața nu se oprește în loc. Și-a spus povestea pentru că s-a gândit că-i poate inspira și pe alții să depășească greutățile cu care se confruntă. Mesajul e simplu: nu sunteți singuri.

„Cei care cer ajutor atunci când se confruntă cu depresia nu se vindecă așa, ca prin magie. E nevoie de răbdare, implicare. E nevoie de timp.

Mi-am zis că dacă pot depăși toate astea, pot trece peste orice în viață. Nu vreau să mă laud, pentru că nimănui nu-i e ușor, dar nu cred că mulți ar putea să treacă peste problemele peste care am trecut eu. Pentru mine, să fiu din nou unde vreau să fiu, să pot juca baschet, să-i văd pe fani că-și doresc să fiu pe teren, tot sprijinul ăsta pe care-l primesc înseamnă enorm”, spune cel care a fost de 5 ori all-star.

Citește și alte articole:

Sabrina Ionescu s-a căsătorit cu Grasu » O legendă NBA și văduva lui Kobe Bryant, la nunta baschetbalistei cu origini românești
METROSPORT
Sabrina Ionescu s-a căsătorit cu Grasu » O legendă NBA și văduva lui Kobe Bryant, la nunta baschetbalistei cu origini românești
Americanii au comis-o » Ce au scris pe statuia ridicată în cinstea lui Kobe Bryant, în fața Crypto.com Arena
NBA
Americanii au comis-o » Ce au scris pe statuia ridicată în cinstea lui Kobe Bryant, în fața Crypto.com Arena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Martie 2024, 14:56

Boston campioni 2024.

Kenpachi6668
Kenpachi6668  •  14 Martie 2024, 13:17

Si eu as intra in depresie daca as avea 200 de milioane de dolari in conturi!

fibra
fibra  •  14 Martie 2024, 13:00

Asta e cand ai doua clase mai mult decat trenul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează