SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO Doi zei, două epoci: LeBron James și Michael Jordan. Povestea celor mai frumoase două fotografii

LeBron James și Michael Jordan. Foto: Imago Images
LeBron James și Michael Jordan. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 17:08 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 17:10

Mii de blitz-uri și smartphone-uri au capturat „coșul” istoric al lui LeBron James (38 de ani), starul lui Los Angeles Lakers, în februarie 2023. Cu 25 de ani înainte, opera finală a lui Michael Jordan (59 de ani) a imortalizat doar chipuri umane trăind clipa.

LeBron James, 38 de ani, a intrat definitiv în istoria lumii baschetului nord-american, depășindu-l miercuri dimineață pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar, 75 de ani, în privința numărului total de puncte reușite pe parchet.

Fiul unui fost patron controversat din Liga 1 e număr 10 la AC Milan U18: „Superfotbalist, o raritate! L-a vrut și Barcelona”
AC MILAN
Fiul unui fost patron controversat din Liga 1 e număr 10 la AC Milan U18: „Superfotbalist, o raritate! L-a vrut și Barcelona”

Vedeta lui LA Lakers a ajuns la cota 38.390, întrecându-l pe fostul star al californienilor ce-și seta propriul record la 38.387 de puncte în 1984. An în care LeBron nici nu văzuse lumina zilei. „The Captain” l-a celebrat și el pe „The King” în Los Angeles, la momentul istoric, în meciul dintre Lakers și Oklahoma City Thunder (130-133). 

În continuare rămâne lupta pentru supremația finală dintre LeBron James și Michael Jordan, cine este „The Ultimate GOAT”. Până la final, până la momentul când, mai ales dacă, se va alege marele învingător, rămân două fotografii iconice pentru clipele de referință ale celor doi zei. La o distanță de 25 de ani una de cealaltă. Care scot în evidență două epoci, două lumi, două clipe istorice.

1 milion de euroeste suma minimă anuală pe care LBJ o cheltuie investind în el însuși: bucătari, nutriționiști, terapeuți, masori și alte detalii legate de pregătirea personală

LeBron James și Michael Jordan: Înainte și după epoca smartphone

8 februarie 2023. În timp ce James își pregătea balansul ce-a dus la punctul istoric prin care-l depășea pe Kareem, mii de telefoane mobile din Crypto.com Arena încercau să capteze momentul epocal. Au fost în jur de 20.000 de spectatori în LA, biletele din față s-au vândut și cu 70.000 de dolari bucata, au fost multe figuri hollywoodiene. 

Doi zei, două epoci: LeBron James și Michael Jordan. Povestea celor mai frumoase două fotografii

În imaginea istorică se poate descifra cu greutate dacă există cineva care să nu imortalizeze momentul. Probabil, doar stewarzii francizei erau atenți pur și simplu la meci, fără a privi prin ecranul smartphone-ului.

2este cifra trofeelor olimpice cu SUA ale celor doi titani

14 iunie 1998. Momentul „The Last Shot” (Ultima aruncare) în care Michael Jordan, după o recuperare personală în fața lui Karl Malone, a reușit shot-ul prin care Chicago Bulls a preluat conducerea, în deplasare, scor 87-86, cu 5,2 secunde înaintea finalului meciului 6 din finala NBA cu Utah Jazz. 

A fost aruncarea ce-a marcat câștigarea celui de-al 6-lea inel de campion, în 8 ani, pentru „tauri”, a fost aruncarea finală a lui „His Airness” în istoria sa glorioasă, cimentându-se finalul unei epoci la Bulls. În fotografia memorabilă se descifrează doar chipurile înmărmurite, deznădăjduite, disperate ale fanilor din Salt Lake City. Emoții pure pentru istorie!

Doi zei, două epoci: LeBron James și Michael Jordan. Povestea celor mai frumoase două fotografii

4 titluri de campion NBAa cucerit LBJ în carieră: cu Miami Heat (2), Cleveland Cavaliers și LA Lakers. Jordan are 6 pack-ul cu Bulls

Carpe diem! Doi zei, două epoci, două fotografii!

Finalul. LBJ a salutat publicul ce-l ovaționa, cu brațele ridicate, căutându-și în mulțime familia ca-n filmele cu „Rocky”. Jordan a savurat „lovitura finală”, copleșit de efort în brațele locotenentului Scottie Pippen, apoi a celebrat marea victorie, imperial, arătând șase degete, câte unul pentru fiecare dintre titlurile istorice ale trupei lui Phil Jackson.

Două imagini memorabile, două clipe istorice, cu oamenii trăind în mod diferit încoronarea celor mai mari baschetbaliști ai lumii. Două fotografii care arată cât de mult s-a modificat lumea în „doar” 25 de ani.

6 trofee MVPal finalelor are Jordan, James - 4

Eu, personal, o să mă duelez cu oricine care a jucat vreodată acest joc. Știu ce am adus la masă, știu ce aduc la masă în fiecare seară și ce pot face pe acest palier, așa că mă simt mereu ca și cum aș fi cel mai bun care a jucat vreodată acest joc. 

- LeBron James, după momentul istoric

Citește și:

Criză de nervi nemaivăzută pe terenul de tenis: a distrus 3 rachete în 30 de secunde!

Dinamo a pierdut cu ultima clasată și amână sărbătoarea calificării în play-off-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
milu
milu  •  12 Februarie 2023, 07:31

LeBron ar trebui să mai joace 10 ani pentru a-l putea compara cu Michael Jordan!Nu are stilul și eleganța celui din urmă!

brentford
brentford  •  09 Februarie 2023, 18:57

Din pacate nu multi pot citi acest articol minunat din moment ce a fost postat undeva mai la subsol,iar primele articole sunt "Varga ameninta" si "Craiova contesta". De fapt,acest articol a aparut unde de obicei apar "articolele" Andrei Mocanu. Pacat,Eduard...va dati cu stangu-n dreptu' pentru scandal si cancan sa faceti marafeti. Sa nu mai spun de editorialele lui Catalin Oprisan,care sunt cu 3 clase mai sus decat orice articol din gsp,la fel,bagat la arhiva si niciodata scos pe prima pagina. Si toate astea pentru ca nu aveti competitie pe piata din Romania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează