SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Tranzacție uriașă în NBA! Omul de afaceri vinde pachetul majoritar pentru două miliarde de dolari

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 10:20 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 11:11

Omul de afaceri Mark Cuban (65 de ani) se pregătește să renunțe pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține în cadrul francizei Dallas Mavericks. Tranzacția s-ar ridicat la două miliarde de dolari.

Cu o avere de 6,2 miliarde de dolari, americanul e la un pas să vândă pachetul majoritar de la Dallas Mavericks, pe care l-a achiziționat în 2000, cu 285 de milioane de dolari.

Mark Cuban vinde Dallas Mavericks

Potrivit Associated Press, Cuban negociază cu Miriam Adelson, cea care controlează compania Las Vegas Sands, care are mai multe cazinouri în Asia, iar în trecut a deținut mai multe hoteluri și cazinouri în Las Vegas. 

Cuban a anunțat în urmă cu un an că este gata să se asocieze cu Adelson, iar în urmă cu câteva zile compania Las Vegas Sands a anunțat că vinde mai multe acțiuni pentru a face rost de 2 miliarde de dolari, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea unei echipe.

Cu cele două miliarde de dolari, Las Vegas Sands ar urma să controleze 57% din Dallas Mavericks, echipă la care strălucesc Luka Doncic și Kyrie Irving și care e evaluată la 3,5 miliarde de dolari.

2011e anul în care Dallas Mavericks a fost campioană în NBA

Iar Cuban nu va părăsi de tot franciza. El ar urma să rămână ca șef al operațiunilor legate de baschet. Concert, va fi pe o poziție asemănătoare cu cea a unui președinte de club de fotbal.

Citește și: 

Nikola Jokic a făcut spectacol în fața lui Victor Wembanyama » Decisiv în victoria lui Denver Nuggets cu San Antonio Spurs

LeBron James, umilit în seara în care a depășit un nou record » Cea mai dură înfrângere din carieră

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
pladimirvutin
pladimirvutin  •  10 Decembrie 2023, 07:19
Postat de Fazy pe 30 Noiembrie 2023, 03:30

Într-un campionat în care nimeni nu retrogradează, nimeni nu promovează...să dai 2 miliarde pe o franciză mi se pare absurd! Dar,no,fiecare știe ce să facă cu miliardele de dolari,acumulate...să nu zic cum

In medie, profitul net anual al unei echipe din NBA este de 150 de milioane. Venitul brut bate spre juma' de miliard pe an. Deci, de ce nu?

Fazy
Fazy  •  30 Noiembrie 2023, 03:30

Într-un campionat în care nimeni nu retrogradează, nimeni nu promovează...să dai 2 miliarde pe o franciză mi se pare absurd! Dar,no,fiecare știe ce să facă cu miliardele de dolari,acumulate...să nu zic cum

Vali1951
Vali1951  •  29 Noiembrie 2023, 22:35

Nu prea înțeleg rostul CONCERTULUI ..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează