SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Nikola Jokic, desemnat MVP-ul sezonului regulat în NBA pentru al doilea an consecutiv

Nikola Jokic
Foto: Imago
Nikola Jokic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 22:31 / Actualizat luni, 09 mai 2022 22:32

Nikola Jokic (27 ani), centrul celor de la Denver Nuggets, a fost ales MVP (cel mai valoros jucător) în NBA pentru al doilea sezon la rând. Sârbul a devenit doar al 15-lea baschetbalist din istoria ligii care reușește să-și treacă în palmares de cel puțin două ori această distincție.

Jokic a avut un nou sezon excelent, înregistrând o medie de 27,1 puncte/meci, 13,8 recuperări/meci și 7,9 pase decisive/meci. Mai mult decât atât, jucătorul lui Denver a devenit primul din istoria NBA care reușește să adune 2000 de puncte, 1000 de recuperări și 500 de pase decisive pe parcursul unui singur sezon.

Exploziv! Șefii Stelei au fost la FRF și spun că vor juca barajul pentru Liga 1: „Ministrul Dîncu a zis să folosim orice cale” + cum blochează venirea FCSB-ului în Ghencea
CSA Steaua
Exploziv! Șefii Stelei au fost la FRF și spun că vor juca barajul pentru Liga 1: „Ministrul Dîncu a zis să folosim orice cale” + cum blochează venirea FCSB-ului în Ghencea

Nikola Jokic, desemnat MVP pentru al doilea sezon consecutiv în NBA

Potrivit Sky Sports, chiar dacă anunțul oficial nu a fost încă făcut, baschetbalistul sârb a fost deja anunțat că el este marele câștigător al titlului de MVP. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) și Joel Embiid (Philadelphia 76ers) au fost ceilalți nominalizați, însă Nikola Jokic a avut câștig de cauză.

Centrul lui Denver Nuggets a fost esențial în succesul echipei din Colorado. Cu un bilanț de 48 de victorii și 34 de înfrângeri, cei de la Nuggets s-au calificat în play-off-ul NBA, iar performanța i s-a datorat în mare măsură lui Jokic. 

Fără Michael Porter (care a jucat doar 9 meciuri) și Jamal Murray (care a lipsit întreg sezonul din cauza unei accidentări), sârbul a fost cel care a dus greul, reușind să-și califice echipa în post-sezon. Acolo însă, Nuggets a fost eliminată fără emoții de Golden State Warriors.

Citește și alte știri despre baschet:

Spectacol total în semifinalele NBA » Golden State Warriors are un nou superstar

VIDEO Victorii convingătoare pentru Phoenix Suns și Miami Heat » Cele două formații sunt foarte aproape de calificarea în finala de conferință

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pladimirvutin
pladimirvutin  •  10 Mai 2022, 11:40

Eu nu l-as fi votat pe "Joker" ci pe camerunezul Embiid de la Philadelphia. Embiid a fost cel mai bun marcator al sezonului. In plus, Jokic a avut o iesire absolut golaneasca la adresa lui Markieff Morris, pe care l-a bruscat intr-un moment de nebunie, si l-a scos din circuit pentru cateva saptamani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează