SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Spectacol total în semifinalele NBA » Golden State Warriors are un nou superstar

Jordan Poole, Golden State Warriors
Foto: Imago
Jordan Poole, Golden State Warriors Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 19:53 / Actualizat luni, 02 mai 2022 22:30

Primele meciuri din semifinalele NBA au oferit un spectacol de zile mari. Golden State Warriors s-a impus la limită, scor 117-116, în fața celor de la Memphis Grizzlies, în timp ce campioana din NBA, Milwaukee Bucks, a trecut fără emoții, în deplasare, de Boston Celtics, scor 101-89.

  • Toate rundele din play-off-ul NBA se joacă pe sistemul „cel mai bun din 7 meciuri”

Duelurile din runda a doua a play-off-ului NBA nu au dezamăgit, iar primele victorii din semifinalele de conferință NBA le-au revenit oaspeților.

Simona Halep revine fantastic în fața lui Gauff și se califică în sferturile de finală la Madrid!
WTA
Simona Halep revine fantastic în fața lui Gauff și se califică în sferturile de finală la Madrid!

Golden State Warriors are un nou superstar

Deși Stephen Curry, cel mai mare shooter din istoria baschetului, rămâne liderul incontestabil de la Golden State Warriors, Jordan Poole a fost cel care a strălucit în duelul cu Memphis. Tânărul de 22 de ani a înscris 31 de puncte, fiind cel mai bun marcator de la echipa din California.

Ajutat de Steph Curry (24 de puncte), de Andrew Wiggins (17 puncte) și de Klay Thompson (15 puncte), care a înscris și un coș decisiv de la distanță în ultimul minut, Poole i-a purtat pe Warriors spre prima victorie din seria cu Grizzlies, scor 117-116.

Victorie lipsită de emoții pentru Milwaukee Bucks

Cu un Giannis Antetokounmpo în mare formă, campioana din NBA s-a impus fără prea mari probleme în primul meci din seria cu Boston Celtics, 101-89. Deși meciul s-a desfășurat pe terenul francizei din Massachusetts, Jayson Tatum & Co nu au putut evita înfrângerea.

Jrue Holiday și Giannis Antetokounmpo au strălucit pentru Bucks, ei fiind cei mai buni marcatori ai meciului, cu 24 de puncte pentru fiecare, în timp ce Jayson Tatum, superstarul formației din Boston, a adunat 21. 

La pauză, oaspeții conduceau deja la o diferență de 10 lungimi, transformată în una de 12 la capătul celor 48 de minute de joc.

Citește și alte știri despre baschet:

Jucătorii de la U-BT Cluj au planuri mari, după eliminarea din Liga Campionilor: „A fost frumos, vrem și mai mult”

Sepsi Sf. Gheorghe, campioana României la baschet feminin » Covăsnencele obțin aurul după o serie nebună cu UAV Arad

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pladimirvutin
pladimirvutin  •  02 Mai 2022, 23:04

Nici nu prea au cei din Boston cum sa le puna probleme campionilor din Milwaukee.. Le lipseste experienta si acel "star power" pe care il au multe echipe. Prevad pentru Bucks un acces facil in finala conferintei, chiar in 4 jocuri. Cealalta semifinala, Miami Heat Philadelphia 76-rs este mult mai interesanta si mai echilibrata. 76-rs se pare ca vor porni aceasta serie fara Embiid, posibilul MVP al sezonului regulat, iar James Harden da semne de oboseala. Multi specialisti si comentatori afirma ca Harden nu este un jucator de play off, si mai degraba un as in sezonul regulat, desi a jucat in trecut finala de campionat si finala de conferinta. Nici Miami nu se poate baza pe efectivul complet, Jimmy Butler se pare ca inca are probleme, insa in ultimul meci al rundei cu Atlanta a aratat un Victor Oladipo in mare forma. In Vest calculele hartiei arata ca favorite pe Phoenix Suns si Golden State Warriors, dar Dallas Mavericks, condusi de Luka Doncic pot pune probleme, iar revelatia Memphis Grizzlies, cu un Ja Morant constant si foarte eficient la butoane, a pierdut la mare lupta primul meci cu Golden State. Pariul meu este ca se va ajunge la jocul 7 in aceasta semifinala. Oricare ar fi finala conferintei, va produce spectacol pe cinste. Suns vs Warriors dupa parerea mea va fi mai spectaculos decat orice finala a campionatului am avea..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează