SPORTURI  »  BASCHET  »  U-BT CLUJ

Jucătorii de la U-BT Cluj au planuri mari, după eliminarea din Liga Campionilor: „A fost frumos, vrem și mai mult”

Jucătorii de la U-BT și poza de grup de 
la capătul unui sezon european 
memorabil FOTO Cristi Preda (Cluj-Napoca)
Jucătorii de la U-BT și poza de grup de la capătul unui sezon european memorabil FOTO Cristi Preda (Cluj-Napoca)

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2022 09:47 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 11:01

Cei de la U-BT Cluj spun că vor să câștige campionatul în România, apoi să revină în Liga Campionilor, în elita competiției, pentru a nu rămâne doar cu amintirile memorabile de până acum.

U-BT Cluj și România au rămas cu ideea că se poate și în baschetul masculin. Ardelenii au ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor, de la Bilbao (6-8 mai), după înfrângerea cu MHP Riesen Ludwigsburg, scor 73-79, dar și-au obținut dreptul de a spera din nou în proximul sezon și, mai important, și-au câștigat respectul pe plan intern și internațional.

Dan Petrescu se plânge de arbitraj și după amicalul caritabil cu Dinamo Kiev: „Acum a venit fratele lui Istvan Kovacs, la următorul meci arbitrează sora. Dă, mă băiatule, penalty!”
CFR CLUJ - DINAMO KIEV 0-0
Dan Petrescu se plânge de arbitraj și după amicalul caritabil cu Dinamo Kiev: „Acum a venit fratele lui Istvan Kovacs, la următorul meci arbitrează sora. Dă, mă băiatule, penalty!”

U-BT Cluj a tras cât s-a putut 

Da, se putea mai mult, chiar biletele pentru Spania, dacă alb-negrii nu ratau enervant de mult, în special la aruncările libere, dacă ar fi avut mai multă forță defensivă, dacă managerul Mihai Silvășan nu și-ar fi lăsat echipa, eliminat fiind, în ultimele minute, vitale, ale confruntării decisive. Mai ales că U Cluj revenise fantastic și se apropiase chiar la 4 puncte de adversară, când mai erau 36 de secunde de joc, după ce recuperase un ecart de 15 puncte.

Oricum, Richard, Bircevici, Stipanovici, Hogue, Brown și ceilalți s-au depășit și-au tras de ei cât s-a putut de mult. Câteva imprecizii și scăpări în momentele-cheie ale finalului, pierderea unor atacuri și lovitura primită pe recuperare de nemți au făcut ca U-BT și România să rămână doar cu sferturile de finală și cu atmosfera fantastică a celor 10.000 de spectatori de la „Polivalentă”.

Andrija Stipanovici: „Ne-a ambiționat”

„Ne-a ambiționat și mai mult ceea ce am făcut, ceea ce am realizat, vrem și la anul să fim cel puțin la acest nivel, dacă nu chiar să depășim. Acum, ne concentrăm pe lupta din România, obligatoriu trebuie să fim campioni din nou”, a comentat Stefan Bircevici pentru Gazeta Sporturilor. 

„Vreau, vrem, mai mult! Energia dată de suporterii clujeni a fost molipsitoare. Realizăm că au fost confruntări speciale, însă dorim să repetăm astfel de meciuri, care te fac să fii mândru, să fii bucuros că munca ta este apreciată”, a completat Andrija Stipanovici.

Aventura europeană a lui U-BT Cluj este tocmai la prima participare în competiție, reușind să câștige grupa în ambele faze ale Ligii, cu doar două eșecuri până în „sferturi”, bifând cea mai bună performanță a unei echipe românești în această întrecere. „Am rămas cu amintiri impresionante, însă nu suntem la vârsta la care să trăim din ele. Vrem mai mult, cât mai curând posibil”, a apreciat și Dustin Hogue

14 puncteși 6 recuperări a adunat Bircevici, cel mai bun de la U-BT Cluj în meciul decisiv

Vreau să-mi felicit echipa, dar și orașul Cluj-Napoca! Atmosfera a fost incredibilă, intensă, pasionantă, rar poate vedea un antrenor așa ceva!

Pe final, meciul a fost fizic, o bătaie. Ne-am ales și cu accidentări, am avut probleme. U-BT a pus presiune, are jucători care pot face diferența, cu aruncări de 3, cu slam dunk-uri.

-John Patrick, antrenor Ludwigsburg

4 echipevor juca Final Four-ul de la Bilbao, Lenovo Tenerife (Spania) - Hapoel Holon (Israel), Riesen Ludwigsburg (Germania) - Manresa (Spania)

A fost fabulos, incredibil, să jucăm astfel de partide în România, cu bugete mai mici decât adversarii, cu statutul șansei a doua mereu, cu un public fantastic! Am pierdut la recuperări, deși am pus osul la treabă. Nu cred că am avut noi, U-BT Cluj, respectul cuvenit din partea arbitrilor! 

-Mihai Silvășan, antrenor U-BT Cluj

18 puncteși 3 pase decisive a avut Patrick Richard, cele mai multe de la români

Jucătorii lui U-Bt Cluj, consolați de fani după eliminarea din Champions League

Citește și:

Sorana Cîrstea s-a calificat în „sferturi” la Istanbul, după o luptă epuizantă, de peste două ore și jumătate

România a trecut de hopul Feroe » Cum se califică Neagu și compania la Campionatul European de handbal feminin

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close