SPORTURI  »  BASCHET  »  3X3

FOTO O debutantă a cucerit titlul în cel mai puternic eveniment de baschet 3x3 organizat vreodată în România

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 09:27 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 10:47

Hangzhou, din China, debutantă în circuitul mondial profesionist de baschet 3x3, FIBA 3x3 World Tour, a cucerit titlul la Constanța Masters și a încasat marele premiu în valoare de 40.000 de dolari, după ce a învins în finală Podgorica (Muntenegru) cu 21-12.

Având în componență trei dintre jucătorii care cucereau în 2019 medaliile de bronz pentru Serbia la Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret, echipa chineză a dominat finala în urma unei prestații de excepție a lui Vladimir Trajkovic, care a fost numit și MVP-ul turneului.

+8 FOTO

Cele mai bune echipe din lume

Au fost patru zile de baschet, trei terenuri de joc, un turneu de comunitate cu peste 100 de echipe reunite în finala Sport Arena Streetball Tour, prima etapă din circuitul mondial profesionist FIBA 3x3 World Tour cu 16 echipe din 11 țări.

Cinci dintre echipele clasate între primele 10 din lume au fost prezente la Constanța, printre care câștigătoarele ultimelor două etape din circuitul mondial, Raudondvaris (Lituania) și Antwerp (Belgia), dar în finală au ajuns două echipe debutante, Podgorica (Muntenegru) și Hangzhou (China).

+8 FOTO

Final de sezon

Ziua a doua a competiției a programat și un spectaculos concurs de slam-dunk, care a fost câștigat de polonezul Piotr Grabowski, prezent pentru al doilea an consecutiv la Constanța, după ce a participat și la finalele mondiale de tineret din 2022.

Sezonul 2023 al Sport Arena Streetball, al 18-lea din istoria competiției, a înregistrat la start, de-a lungul celor șase turnee, peste 700 de echipe și aproape 3.000 de jucători înscriși. S-au jucat peste 1.200 de meciuri de baschet trei la trei, în trei orașe diferite, București, Timișoara și Constanța.

Zonă specială de relaxare

Pe lângă meciurile de baschet, atmosfera a fost întreținută de artiști ai circului Metropolitan, trupa de dans Prestige din Constanța și majoretele iSports din Ploiești. 

+8 FOTO

Copiii au avut în permanență o zonă dedicată cu jocuri cu tematică baschet, fanii s-au putut bucura de concursuri cu premii și acțiuni care au promovat activitățile fizice.

Alexandru Coconea la masculin, respectiv Gabriela Irimia la feminin au fost desemnați cei mai buni jucători ai competiției Open și au fost recompensați cu câte un ceas, iar la categoria U18 cel mai bun jucător al turneului final a fost Robert Spoitoru, premiat cu un sistem audio HiFi.

Citește și:

Răzvan Raț, despre implicarea lui Rivaldo la Farul: „O lume extrem de complicată. Nu am niciun gând să investesc în fotbal”
INTERVIU
Răzvan Raț, despre implicarea lui Rivaldo la Farul: „O lume extrem de complicată. Nu am niciun gând să investesc în fotbal”
Ovidiu Burcă explică de ce atacantul adus de Dinamo arată cu totul altfel față de perioada de pregătire: „Poate n-ar trebui să spun lucrul ăsta...”
dinamo
Ovidiu Burcă explică de ce atacantul adus de Dinamo arată cu totul altfel față de perioada de pregătire: „Poate n-ar trebui să spun lucrul ăsta...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează