SPORTURI  »  BASCHET  »  CORONAVIRUS

Pandemia de coronavirus a stabilit primele campioane din Europa » Decizii fără precedent luate în 3 țări

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 martie 2020 20:54

Pandemia de coronavirus a întrerupt majoritatea competițiilor sportive din Europa. Au apărut primele ligi care au decis închiderea sezonului și acordarea trofeului de campioană.

Zalgiris Kaunas a devenit campioana Lituaniei la baschet, deși mai erau 12 etape de disputat din sezonul regulat! Fribourg Olympic a obținut titlul în Elveția, unde sezonul a fost oprit înainte de intrarea în play-off. Noua campioană avea doar un punct avans. Dnipro a fost încoronată în Ucraina, având un avans de 5 puncte, dar și două meciuri în plus față de rivala Kiev Basket.

Pentru Zalgiris, una dintre marile forțe ale baschetului european, sezonul nu s-a terminat odată cu această decizie. Lituanienii sunt angrenați în Euroligă, competiție suspendată pentru moment din cauza coronavirusului. Elevii lui Jasikevicius au șanse să meargă în „sferturi”. În acest moment sunt primii sub linie, pe locul 9, cu 12 victorii, una mai puțin decât Fenerbahce și Khimki Moscova.

Sportul mondial, afectat de coronavirus

1. EURO 2020 ar putea fi amânatcu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia ar fi discutată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
 

2. Champions League și Europa League ar putea fi următoarele competiții suspendate imediat de conducerea fotbalului european, scrie Marca.  
 

3. Rugani,jucătorul lui Juventus, a fost diagnosticat cu coronavirus, după ce în urmă cu trei zile a stat alături de Ronaldo și ceilalți colegi la meciul cu Inter Milano. Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce la Torino și intră în carantină. Cum arată poza care înspăimântă Juventus, aici 
 

4. Indian Wells 2020,primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului.Autoritățile au anunțat că și Miami, turneul imediat următor pe teren american, a fost anulat 
 

5.Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.
„Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
 

6.Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 

7.Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  13 Martie 2020, 22:20

Lituanienii sunt ANTREGAȚI?????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează