SPORTURI  »  BASCHET  »  JOCURILE OLIMPICE

Premieră istorică pentru baschetul românesc de 3la3! România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

Articol de - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 16:02

Premieră istorică pentru baschetul românesc de 3la3! România va fi reprezentată pentru prima oară la un turneu olimpic, în competiția feminină de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. România s-a calificat în baza clasamentului mondial pe națiuni, care este calculat prin totalul punctelor acumulate de primele 100 de jucătoare din țara respectivă. 

Astfel, în urma numeroaselor turnee organizate de către Sport Arena Streetball, Federația Română de Baschet și alți organizatori, în perioada 1 noiembrie 2018 - 1 noiembrie 2019, România a acumulat punctajul necesar calificării! Rezultatele obținute de către echipele României în competițiile internaționale, au contribuit de asemenea la această calificare. 

Doar 4 echipe, în competiția feminină, s-au calificat direct la JO! România s-a alăturat unei liste foarte scurte de echipe care s-au calificat direct: Mongolia, Rusia și China. Celelalte patru națiuni care vor merge la Tokyo, vor fi stabilite anul viitor după disputarea unor turnee de calificare. 

Federația Internațională de Baschet a făcut astăzi anunțul cel mare, în cadrul galei FIBA 3x3 de la Utsunomiya, iar visul iubitorilor de baschet a devenit realitate. România s-a luptat umăr la umăr cu Franța pentru un loc la JO de la Tokyo 2020, după ce în ultimele două săptămâni FIBA a ținut ascuns clasamentul mondial. 

România a mai fost reprezentată o singură dată în întrecerile olimpice, la ediția de la Helsinki din 1952, atunci când, în competiția masculină de baschet, nu a reușit accederea în faza grupelor principale. 

Gabriela Irimia, Anca Stoenescu, Sonia Ursu și Gabriela Mărginean vor reprezenta România în Japonia anul viitor, în perioada 25-29 iulie. 

„Este una dintre cele mai frumoase zile ale baschetului românesc. Sunt foarte mândru de această reușită care se datorează baschetului feminin românesc. Mulțumesc celor 1000 de jucătoare care au participat în ultimul an la turnee, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului, colegilor din federație. 

Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic ce va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a încununat cu succes munca unei echipe. Fără ajutorul cluburilor, fără prestația jucătoarelor care ne-au reprezentat la turneele internaționale, fără Sport Arena, această calificare nu s-ar fi întâmplat. Sunt convins că la Tokyo vom avea o echipă competitivă”, a spus Horia Păun, președinte FR Baschet.

Vezi și:

Se schimbă ordinea mondială în rugby! Anglia, marea favorită în finala Cupei Mondiale contra Africii de Sud

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dubluv
dubluv  •  01 Noiembrie 2019, 18:56

e si asta sport?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează