SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Se schimbă ordinea mondială în rugby! Anglia, marea favorită în finala Cupei Mondiale contra Africii de Sud

Articol de - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 12:24

Africa de Sud și Anglia se vor duela în marea finală a Cupei Mondiale de rugby, ediția a 9-a. Cele două echipe sunt familiarizate cu trofeul „Webb Ellis”. A fost câștigat de sud-africani în 1995 și 2007, iar de Anglia în 2003.

Anglia e marea favorită la câștigarea Cupei Mondiale. Parcursul fără greșeală al insularilor a adus multă încredere în echipa pregătită de australianul Eddi Jones. 

Tehnicianul născut în Tasmania e cel mai familiarizat cu aerul tare al finalelor de Cupă Mondială. În 2003, a jucat finala cu Australia, pierdută după prelungiri chiar în fața Angliei, 17-20. Patru ani mai târziu, a pus mâna pe trofeu, cu Africa de Sud, într-un ultim act jucat tot împotriva englezilor, 15-6.  

„Sunt neliniștit, nervos, emoționat. Este întotdeauna un amestec între aceste trăiri. Sunt sigur că și sud-africanii simt la fel. O să mă uit înapoi la lecțiile din 2003 și 2007. Suntem pregătiți să oferim cel mai bun rugby al nostru, să câștigăm trofeul. Pentru asta ne-am pregătit și la asta visăm de patru ani”, a declarat tehnicianul Angliei. 

Primul căpitan negru 

Springboks au propriul lor reper în marea finală. Dacă ar câștiga trofeul, Siya Kolisi ar deveni primul căpitan negru care a condus Africa de Sud sau orice altă echipă la titlu. Căpitanul sud-africanilor din 2007, Bryan Habana, crede că acest lucru ar avea „un impact mai mare decât evenimentul din 1995, când Nelson Mandela a îmbrăcat tricoul de Springbok". 

„Rugbyul este unul dintre lucrurile care, pentru câteva minute, uneori chiar ore, zile sau luni, îi va face pe oameni să uite de toate necazurile lor dacă noi vom câștiga", a declarat Rassie Erasmus, selecționerul Africii de Sud, făcând referire la situația țării sale.  

Anglia va mai doborî un record, va începe partida cu cea mai tânără echipă întâlnită într-o finală de Cupă Mondială. Media de vârstă va fi de 27 de ani și 60 de zile. Britanicii au cea mai bună defensivă de la ediția actuală, primind în medie pe meci doar 8,6 puncte. Afriva de Sud este și ea aproape, cu o medie de 9,2 puncte. 

Anglia și Africa de Sud au jucat cel mai spectaculos rugby de la Cupa Mondială, în ultimele săptămâni. Dar acest lucru nu este îndeajuns. Echipa care nu va câștiga marea finală, de la Yokohama, va considera cele șapte săptămâni petrecute în Japonia și cei patru ani de pregătire pentru acest eveniment, ca un mare eșec. Doar victoria va conta. 

25-15conduce Africa de Sud în întâlnirile directe contra Angliei. Două partide s-au încheiat la egalitate

3-1 la Cupa Mondială 

Africa de Sud și Anglia s-au întâlnit de patru ori la Cupa Mondială, până acum. Africanii au avut câștig de cauză în trei dintre partide, europenii într-una singură. Prima dispută a avut loc la ediția din 1999, pe Stade de France din Paris South Africa impunându-se cu 44-21 în sferturile de finală. 

A urmat succesul Angliei, în 2003, 25-6 în ediția australiană, la Perth. Ultimele două confruntări au avut loc la Cupa Mondială din 2007, tot la Paris. În faza grupelor a fost 36-0 pentru sud-africani, pentru ca apoi întâlnirea să se repete în marea finală. Tot Springboks a avut întâietate, 15-6. Anul trecut cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. 

Drumul până în finală 

Africa de Sud 
Noua Zeelandă-Africa de Sud 23-13 
Africa de Sud-Namibia 57-3 
Africa de Sud-Italia 49-3 
Canada-Africa de Sud 7-66 
Japonia-Africa de Sud 3-26 
Țara Galilor-Africa de Sud 16-19 

Anglia 
Anglia-Tonga 35-3 
Anglia-SUA 45-7 
Argentina-Anglia 10-39 
Anglia-Australia 40-16 
Anglia-Noua Zeelandă 19-7 

Vezi și:

Gabriel Hristache despre rivalitatea Simona Halep - Bianca Andreescu: „Bianca a depășit-o deja! Tenisul Simonei e pe ducă” + analiză după WTA FINALS: „E ca la o întâlnire cu Cindy Crawford”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mioriticul
mioriticul  •  01 Noiembrie 2019, 16:16
Postat de rocky2 pe 01 Noiembrie 2019, 15:46

Finala e sambata de la ora 11 pe tvr!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  01 Noiembrie 2019, 15:46

Finala e sambata de la ora 11 pe tvr!

cneius
cneius  •  01 Noiembrie 2019, 13:15

Daca Anglia bate, atunci invinge cele trei mari din emisfera sudica (toate din 4 Nations de fapt). Interesant este ca nu a intilnit nici o echipa europeana !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează