SPORTURI  »  BASCHET  »  ACS CUZA SPORT

REVOLTĂTOR! Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila și colegul său au fost informați că trebuie să plece din România » Mesaj halucinant al conducerii: "Fără bani, fără bilete de avion. Ești pe cont propriu"

Joshua Keyes, autorul postării tulburătoare de pe Facebook
Joshua Keyes, autorul postării tulburătoare de pe Facebook

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 20:45

Au trecut aproape două luni de la momentul în care Darrel Bowie și Joseph McClain, doi baschetbaliști aparținând de echipa Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiați cu brutalitate la o terasă din oraș.

Joshua Keyes, coleg cu cei doi la echipa brăileană, a postat luni seara un mesaj pe contul său de Facebook, în care informează că cei din club i-au solicitat să plece de la echipă. Asta în ciuda faptului că nu l-au plătit deloc pe durata sezonului!

GSP.ro redă mai jos postarea integrală a baschetbalistului american: 

"În timp ce prestez cel mai bun baschet al carierei mele, cu o medie de 24 de puncte pe meci, 8 recuperări, 4 assist-uri și două deposedări, colegului meu și mie ni s-a transmis vineri să părăsim Brăila. Fără să fi fost plătiți în acest sezon, fără bilete de avion. Ca să citez, «Ești pe cont propriu de vineri încolo». E o porțiță din contract dusă la un nivel extrem.

Mesajul meu pentru toată lumea este următorul. Fiți conștienți de ticăloșia prezentă în această industrie. Am câștigat un campionat anul trecut la Brăila. Ați crede că ar trebui să aibă mai mult respect pentru mine, dar nu s-a întâmplat. În prima săptămână în care am revenit aici, doi colegi au fost înjunghiați cu brutalitate într-un club, chiar în fața ochilor mei. Ambii au fost internați în stare critică, dar s-au luptat și și-au recăpătat sănătatea. Unul dintre colegii mei de cameră a plecat acasă (n.a - în Statele Unite), celălalt a trebuit să rămână din cauza riscurilor la care era supus în cazul unui zbor, după ce a fost înjunghiat în plămân. În acele momente, toată lumea din club m-a implorat să rămân: «Te rugăm, rămâi, avem nevoie de tine, totul va fi în regulă».

Familia și apropiații mi-au solicitat imediat să mă întorc acasă. Am ales să rămân pentru că unul dintre colegii mei, cineva pe care abia îl întâlnisem, acea nevoie de mine aici. Părea că și clubul avea nevoie de mine. Am rămas și am jucat cel mai bun baschet din cariera mea. Am hotărât să nu mai joc până în momentul în care nu sunt plătit. Am ales să rămân la club, dar nu pe gratis. Până când cei din club au decis că nu mă vor mai folosi. Aceasta este situația. Nu vreau mila cuiva, dar această poveste trebuie sî fie auzită! Sportivi profesioniști, treziți-vă! E timpul să faceți ce e mai bine pentru voi și familiile voastre. Aceasta este povestea mea".

Prizonieri în Brăila

În prezent, Joshua Keyes și Joseph McClain sunt ambii la Brăila, abandonați de club din toate punctele de vedere. Până vineri, acestora li s-a solicitat evacuarea din locuințele în care stăteau. Cei doi au fost anunțați și că nu-și vor mai primi banii, din cauza faptului că echipa nu mai are fonduri.

  • Baschetbaliștii americani Darrell Bowie (25 de ani) și Joseph McClain (24 de ani), legitimați la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiați în noaptea dinspre 15 spre 16 septembrie la o terasă din oraș.(detalii pe larg, AICI)

Vezi și:  EXCLUSIV // FOTO "Îl urăsc, a vrut să mă omoare!" » Imagini cutremurătoare cu rănile lui Darrell Bowie, unul dintre baschetbaliștii americani înjunghiați la Brăila de interlopul "Dasaev"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
bombardieru144
bombardieru144  •  06 Noiembrie 2018, 13:58
Postat de maxp pe 06 Noiembrie 2018, 12:25

Da, suna frumos ce spun, pe undeva sunt ferm convins ca au dreptate, sunt mizerii mari legate de contracte in sportul romanesc. Totusi atitudinea conducerii e extrem de ciudata, indiferent cat de corupta ar fi, nu stiu daca si-ar permite sa se poarte chiar asa. Ei pur si simplu nu-i trateaza deloc ca pe niste victime, ba zici ca ei ar fi cei care au injunghiat pe cineva. Ceea ce da de gandit, poate ca n-au fost atacati chiar dintr-o data fara motiv, cum au spus ei. Nu vreau sa ma bag in ceva ce nu cunosc, dar de obicei in astfel de cazuri adevarul e pe undeva la mijloc, de obicei nu te trateaza nimeni in halul asta mai ales daca ai trecut printr-o nenorocire.

Keyes a plecat din cauza banilor! TOTOLICI II DATORA MII DE EURO INCA DIN ANUL TRECUT, IAR EL I-A SPUS CA DACA MAI VREA SA-SI VADA BANII TREBUIE SA VINA INAPOI! TOTUL A PORNIT DE LA MODUL IN CARE TOTOLICI ISI BATEA JOC DE JUCATORI SI FAPTUL CA NU AU VAZUT NICIUN BAN!

bombardieru144
bombardieru144  •  06 Noiembrie 2018, 13:55
Postat de ray51 pe 06 Noiembrie 2018, 12:17

Este reala afirmatia americanului? Alo, Braila, vrem un comunicat !

Este 100% reala! Jucatorii erau ne platiti de mai mult de un an, nu doar Keyes! Dar Keyes a fost cel care a decis sa iasa public si sa arate ce face TOTOLICI! Acest presedinte are datorii de zeci de mii de euro si elsa tot incearca sa aduca jucatori noi care nu stiu cum sta treaba!

bombardieru144
bombardieru144  •  06 Noiembrie 2018, 13:52
Postat de Eugen Qy pe 06 Noiembrie 2018, 05:19

Intrebarea e : CE CAUTA EI IN ROMANIA !!!????????

Scuze, nu era pentru tine. Sunt aici in Romania pentru ca Mircea Totolici i-a chemat si le-a promis ca le da bani etc. De unde sa stie baietii ca acest TOTOLICI face treburile astea de 4 ani incoace?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează